VIDEO Urlete şi îmbrânceli la Mangalia. Gazele de şist au incins spiritele activiştilor de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activistul de mediu versus consilierul local. FOTO Mangalia TV
Activistul de mediu versus consilierul local. FOTO Mangalia TV

O prezentare organizată de Chevron şi Consiliul Judeţean Constanţa la Mangalia a fost la un pas să se transforme într-o bătaie generalizată. Totul a degenerat după ce activiştii de mediu s-au luat la ceartă cu reprezentanţii Consiliului Local.

Întâlnirea de joi era programată la ora 16.00 în sala de conferinţe a unui local din Mangalia. La ea au venit doi profesori, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, consilieri locali, localnici şi activişti de mediu din sudul litoralului. Aceasta este a şasea întâlnire organizată de Chevron în localităţile din Judeţul Constanţa şi este menită lămuriri aspectelor legate de prospecţiuni, explorare şi exploatare pentru gazele de şist prin metoda fracturării hidraulice.

Prezentarea de joi însă nu a mai avut loc. Totul a pornit după ce câţiva activişti le-au cerut profesorilor chemaţi de organizatori recomandările necesare şi informaţii despre specializarea lor. Ezitarea celor în cauză i-a înfuriat şi mai tare pe activiştii de mediu. Doi dintre ei au început să vocifereze, iar tonul ridicat l-a enervat pe un consilier local. De aici şi până la primele îmbrânceli nu a mai fost decât un pas. 

Au curs vorbele de ocară şi instigările la violenţă. Cei mai agresivi dintre ei au fost despărţiţi de restul participanţilor. Activiştii de mediu au continuat apoi cu lozinci şi au ţinut să le transmită organizatorilor că nu au nevoie de acţiunile Chevron în perimetrul Vama Veche - Adamclisi - Costineşti. 

Incidentul de astăzi de la Mangalia nu este unul singular. Activiştii de mediu din sudul litoralului au participat la aproape toate întrunirile organizate de Consiliul Judeţean Constanţa.

Scandal la prezentarea pentru gazele de şist de la Mangalia

Vă mai recomandăm

Protestele continuă la Constanţa. Coaliţia Dobrogea Verde convoacă demonstranţii pentru duminică, ora 15, la Capitol

Baricada Verde mută protestele în satele vizate de exploatarea gazelor de şist: „Ieşim din tranşee, mergem pe front“

VIDEO Protest inedit la Mangalia. Un labrador a participat la marşul împotriva gazelor de şist desfăşurat în oraş

FOTO Al 11-lea protest de la Constanţa a avut manifestanţi în haine de nuntă. Mirele şi mireasa s-au declarat susţinători ai mişcării ecologiste

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite