VIDEO Beach-bar de pe plaja Faleză Nord din Constanţa, pus la pământ de utilajele Apelor Române. Construcţiile ilegale ocupă sute de metri de nisip
0Plaja din Faleză Nord, Constanţa, este curăţată de construcţiile ilegale ridicate aici de operatorii care au închiriat sectoare de pe Apele Române.
„În acest moment, specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) se află în plin proces de demolare a construcţiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă din zona Faleză Nord de către operatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L.“, transmite Marieta Iorga, purtătoarea de cuvânt a instituţiei.
Iorga precizează că echipe mixte constituite din inspectorii A.B.A.D.L., poliţişti locali, lucrătorii de la Enel, RAJA, însoţiţi de jandarmi şi sub coordonarea procurorilor au început dezafectarea construcţiilor de tip beach-bar de pe plajele aflate în municipiul Constanţa.
„În urma unui control efectuat în teren, în urmă cu două zile, de o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral s-a constatat că alţi 8 operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă închiriate în zona Faleza Nord între una şi patru construcţii din lemn cu suprafeţe cuprinse între 50 mp şi 290 de mp pentru care nu deţineau autorizaţie de construire.
În urma celor constatate, celor 8 operatori li s-a solicitat, ca în termen de 72 de ore de la data înmânării notificărilor să dezafecteze construcţiile ilegale amplasate pe sectoarele de plajă şi să aducă plaja la starea iniţială. Aceştia au fost avertizaţi că pe porţiunile de plajă închiriate se vor amplasa doar dotările prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv Ordinul MDRT 1204/2010 şi cu respectarea prevederilor O.U.G. 19/2006“, menţionează Marieta Iorga.
Primii 4 operatorii de plajă au fost notificaţi să demonteze construcţiile ilegale de pe plajă în urmă cu o săptămână.
„Pentru că nu au dus la îndeplinire măsurile date de inspectorii A.B.A.D.L. am început în regim de urgenţă dezafectarea acestor construcţii ilegale, iar toate materialele rezultate în urma dezafectării construcţiilor vor fi considerate deşeuri şi vor fi tratate ca atare, acestea fiind transportate la depozitele autorizate de deşeuri. Toate cheltuielile generate de dezafectare vor fi suportate de către operatori“, a declarat Bogdan Bola, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.
Pe aceeaşi temă: