Slujbă specială de Revelion la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel, oficiată de ÎPS Teodosie. Anul Nou aduce un concert cu muzică bizantină la Casa de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie, va fi la cumpăna dintre ani în mijlocul credincioşilor, la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa.

În ziua de joi, 31 decembrie, de la ora 21.30, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Privegherii la biserica Sfântul Vasile cel Mare din Constanţa (str. Ion Neculce nr. 2A), aşezământ de cult ce-şi serbează hramul în prima zi a lui 2016.

Câteva ore mai târziu, la cumpăna dintre ani, ierarhul Tomisului va fi alături de credincioşii constănţeni în Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, unde, începând cu ora 23.30, va săvârşi o slujbă specială, rânduită de Sfântul Sinod, de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic.

În prima zi a anului, vineri, 1 ianuarie 2016, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, începând cu ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa.

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, Întâistătătorul eparhiei se va întâlni, la Casa de Cultură din Constanţa, cu clerul şi credincioşii, unde va avea loc şi tradiţionalul concert de colinde susţinut de către Corala bărbătească ortodoxă Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului şi Grupul bizantin Sfântul Vasile cel Mare al parohiei Sfântul Vasile cel Mare din Constanţa.

A doua zi, sâmbătă, 2 ianuarie, începând cu ora 8.00, IPS Teodosie va oficia slujba de sfinţire a bisericii schitului Sfântul Serafim de Sarov, din apropierea localităţii Ion Corvin, apoi va săvârşi Sfânta Liturghie. În această zi, ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Serafim de Sarov.

Duminică, 3 ianuarie, de la ora 8.45, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, din judeţul Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Triunghiul sacru din colţul Dobrogei. Bisericuţele din nuiele de la Izvoarele, Satu Nou şi Strunga

Călugării care se deghizează în Moş Crăciun pentru copiii săraci din colţurile Dobrogei: „Noi nu moştenim pământul, plecăm aşa cum venim, cu mâinile goale“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite