Scafandrii de luptă de incursiune, antrenamente în vârful munţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scafandrii de luptă de incursiune, pregătire la munte foto: navy.ro
Scafandrii de luptă de incursiune, pregătire la munte foto: navy.ro

Pregătirea unui scafandru de luptă de incursiune durează trei ani, timp în care învaţă să îndeplinească misiuni complexe, oriunde în lume.

Un grup de scafandrii de luptă de incursiune desfăşoară, în perioada 08-19 februarie, activităţi de instrucţie alpină, pentru perfecţionarea mobilităţii de deplasare în teren variat, specifică mediului alpin.

„Pregătirea unui scafandru de luptă de incursiune durează aproximativ 3 ani, timp în care acestuia îi sunt testate limitele fizice şi psihice la care poate să ajungă”m spun reprezentanţii Forţelor Navale Române. În perioada pregătirii, militarii sunt integraţi în grupe şi parcurg module de instruire complexe, pentru formarea deprinderilor de a desfăşura misiuni dificile, pe uscat, în aer şi în apă.

„Scufundări, paraşutări, salturi din elicopter şi salturi din ambarcaţiuni rapide, trageri speciale cu armamentul individual, proceduri specifice de utilizare a explozivilor reali, marşuri în teren variat, antrenamente de supravieţuire în cadru tactic, toate acestea vizează realizarea omogenizării grupelor de scafandri de luptă de incursiune, pentru a fi în măsură să acţioneze ca un tot unitar şi să îndeplinească misiuni complexe, oriunde în lume”, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale.

Scafandrii de luptă de incursiune sunt unici în felul lor, se înţeleg din ochi, comunică prin semne, sunt pregătiţi să lupte singuri şi să facă faţă celor mai dificile provocări. Echipamentul special de camuflaj pe care îl poartă are numeroase buzunare, în care îşi găsesc locul grenade de mână, arme şi muniţii de tot felul. La fel ca şi cameleonii, scafandrii de incursiune stau ascunşi în teren, aşteaptă şi îşi analizează adversarul, pentru a acţiona rapid şi eficient.

Periodic, în Forţele Navale Române, au loc selecţii de militari, cu calităţi fizice şi psihice deosebite, care doresc să se pregătească pentru a deveni scafandri de luptă de incursiune. Statisticile arată că doar o treime dintre cei care încep programul special de instruire reuşesc să-l termine şi să se integreze în această categorie de elită de militari din Armata României.

Scafandrii de lupta de incursiune foto navy ro

Citeşte şi:

Exerciţii militare complexe în zona Capu Midia. Au fost lansate rachete sol-aer

Bilanţul înarmării MApN în 2020: „blindaţi“ terestru şi aerian, însă Marina e împotmolită în licitaţii


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite