România câştigă teren. Plajele din Mamaia Nord s-au lăţit cu 50 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări de înnisipare în Mamaia foto: Bogdan Bola
Lucrări de înnisipare în Mamaia foto: Bogdan Bola

La finalul proiectului, România va câştiga peste 200 de hectare de plajă. În total,11 sectoare de plajă de pe litoralul românesc vor fi extinse.

Lucrările de înnisipare din zona Mamaia - Năvodari sunt în plină desfăşurare. Până în acest moment, plajele de aici s-au lăţit cu peste 50 de metri pe o lungime de aproape un kilometru, spune Bogdan Bola, directorul Administraţiei bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

În acelaşi timp se lucrează la pregătirea terenului şi organizarea de şantier în zona Eforie, Agigea şi Edighiol - Periboina, unde lucrările vor începe la primăvară.

În următorii trei ani, alte 11 sectoare de plajă vor fi extinse cu peste 200 de hectare de plajă şi vor fi redate turiştilor. Este vorba despre stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele (Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- în etapa I) şi plajele (Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia– Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai- în etapa II).

Administraţia Naţională ”Apele Române” derulează faza a doua a unuia dintre cele mai mari proiecte cu finanţare europeană derulat la această oră în România-  ”Reducerea eroziunii costiere- Faza II”, proiect în valoare totală de 800 milioane de euro. 

În aceste zile, Administraţia Naţională ”Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a început lucrările de combatere a eroziunii costiere- faza II. Mii şi mii de tone de nisip vor fi aduse din largul Mării Negre şi aşezate pe sectoarele afectate în prezent de eroziune, astfel încât lăţimea lor să crească până la 100 de metri. Lucrările de înnisipare vor începe în Năvodari şi Mamaia, urmând ca, în primăvara anului viitor, să înceapă şi în Eforie. 

În a doua jumătate a acestei luni, vor începe şi lucrările pentru reabilitarea stăvilarelor Edighiol şi Periboina, ale căror costuri se ridică la aproape 15 milioane de euro. În aceste zone, vor fi construite amenajări speciale de mediu, cu un aport semnificativ în reducerea riscului de deteriorare sau de pierdere a habitatelor şi dezvoltarea biodiversităţii marine.

Plaja mamaia se lateste foto Bogdan Bola

         Lucrări de extindere a plajei din Mamaia - foto: Bogdan Bola

Citeşte şi:

Lucrări de modernizare a staţiunilor din sudul litoralului. Iluminatul public din Saturn va fi gestionat wireless

Alegeri parlamentare 2020. Lista candidaţilor din judeţul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite