Rezerviştii din Constanţa, sfătuiţi de ministrul Mircea Duşa să voteze cu „preşedintele care vrea o Românie mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervişti din toate structurile militare - Armată, Poliţie, Servicii - au fost chemaţi luni, 10 noiembrie, la Casa de Cultură din Constanţa, pentru a discuta cu ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa. Acesta i-a sfătuit să voteze duminică, 16 noiembrie, la alegerile prezidenţiale cu candidatul care vrea „o Românie mare“.

Circa 200 militari dintre cei 15.000 din judeţul Constanţa s-au prezentat la apel, convocarea fiind făcută pe linie de PSD, partid care a organizat întâlnirea. Motivul principal: discuţii pe tema legii pensiilor militare.

Discuţiile au durat două ore, cu uşa închisă, fiind punctate de câteva ori de ropote de aplauze disciplinate. Deşi fusese anunţată prezenţa mai multor parlamentari PSD, la întâlnire a participat doar senatorul Alexandru Mazăre.

La ieşirea din sală, rezerviştii aveau sentimente contradictorii, dar un punct comun: nemulţumirea.

Locotenent-colonelul Emil Neagu (85 ani) s-a concentrat pe mesajul transmis de ministru privind pensile militare. „Am activat mai bine de 40 ani în Aviaţia Militară, la Transmisiuni. Mi-am slujit ţara şi sunt ofiţer superior al Armatei Române. Merităm respect“, accentuează veteranul.

Colonelul Enache Petrache a făcut parte din Poliţie, dar nu poate sta departe de activitate. Este consultant, cu funcţie de manager de unitate, la o firmă de asigurări. „Am respectat toată viaţa legea, aşa am funcţionat. Acum ar trebui să ne bucurăm de statutul cuvenit“, consideră colonelul de Poliţie.

Un rezervist şi-a exprimat vehement dezacordul cu convocarea PSD. „De-asta ne-aţi chemat aicea, să ne spuneţi cu cine să votăm? Chiar aşa, pe faţă, să votez cu Victor Ponta? Eu sunt din Marină, sunt comandor şi nu accept să mi se traseze directive de partid“, era comandorul revoltat.

„Am dorit să discutăm problemele şi doleanţele rezerviştilor, indiferent de structura din care provin. Dorim să reparăm nedreptăţile făcute pe vremea guvernării Boc, în 2010. Proiectul privind pensiile şi proiectul privind statutul militarilor se află în dezbatere la ministere. După obţinerea avizelor şi consultare, vom pune de acord toate aceste aspecte“, a declarat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale a arătat că militarii doresc un sistem juridic stabil, recunoaşterea statutului lor şi acordarea unui venit corespunzător. „La Constanţa am luat la cunoştinţă de dorinţa militarilor în rezervă de reabilitare a unor monumente. La final i-am rugat să vină la vot. Ţara are nevoie de un preşedinte care să-i asigure stabilitate, un preşedinte care luptă pentru o Românie mare. Militarii au onoare şi respect, iar Armata se bucură de un grad de încredere de 70% din partea populaţiei. Preşedintele trebuie să-i reprezinte pe ei şi interesele poporului“, a declarat Duşa.

Premierul Victor Ponta va efectua joi, 13 noiembrie, o vizită la câteva obiective importante din judeţul Constanţa. Odată cu el soseşte şi preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu.

Victor Ponta este candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie 2014. El va asista la inaugurarea podului hobanat de la Agigea care face legătura cu Portul Constanţa, va vizita faleza reabilitată de la Cazino şi va anunţa începerea lucrărilor mult-aşteptate la Cazinoul din Constanţa.

Vizita a fost confirmată de senatorul PSD Nicolae Moga, şeful echipei de campanie PSD Constanţa în locul lui Nicuşor Constantinescu. Detaliile şi programul vizitei vor fi comunicate miercuri, 12 noiembrie.

Victor Ponta este unul dintre cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie 2014. În judeţul Constanţa, şeful PSD a strâns cele mai multe voturi, urmat fiind de Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale.

Vă mai recomandăm

Victor Ponta vine joi la Constanţa. Premierul va fi însoţit de Călin Popescu-Tăriceanu

Dascălii îşi primesc banii de cărţi. La Constanţa, 7.300 cadre didactice aşteaptă bonificaţia de la Guvern

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri