Primul val de ieftiniri pe litoralul românesc. Cu cât scad tarifele la cazare după Sfânta Maria

0
0
Plajă în staţiunea Mamaia foto: Călin Gavrilaş
Plajă în staţiunea Mamaia foto: Călin Gavrilaş

După minivacanţa de Sfânta Maria, considerată de către operatorii din turism ca fiind cel mai aglomerat weekend de pe litoral, hotelierii încep să scadă tarifele la cazare.

Trebuie spus că nu există nicio regulă şi nicio dată fixă de la care tarifele încep să scadă pe litoralul românesc. Totul depinde de fiecare hotelier în parte, unii aplicând reducerile din 16 august, alţii din 22 august, iar alţii au decis că vor menţine aceleaşi preţuri chiar până la finalul lunii.

Preţurile prezentate sunt pentru o noapte de cazare, dar ele sunt valabile doar pentru pachete de minimum trei nopţi, aşa cum apar în majoritatea ofertelor.

La Hotelul Modern din Mamaia (patru stele) preţurile s-au micşorat încă din data de 15 august, astfel că o cameră dublă a ajuns să coste pentru o noapte 559 de lei faţă de 642 de lei. Hotelul va mai aplica o scădere a tarifelor începând cu data de 22 august când preţul pe noapte al unei camere va costa 510 lei. 

Hotelul Savoy din Mamaia (patru stele) a aplicat prima micşorare a tarifelor la cazare imediat după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Astfel, camera dublă standard costă 1.201 lei/noapte (all inclusive) faţă de 1.404 lei. De la 1 septembrie, aceeaşi cameră va costa 889 de lei/noapte.

La trei stele, Hotelul Pirates Resort din Mamaia va avea, începând cu 22 august, un tarif mai mic cu 100 de lei la închirierea unei camere duble, cu demipensiune. Astfel, aceasta nu va mai costa 737 de lei/noapte (demipensiune), ci 623 de lei.

În schimb, Hotelul Vega din Mamaia (cinci stele) va avea tarife de vârf de sezon până pe 28 august. Turiştii care aleg să se cazeze la acest hotel vor plăti pentru o cameră dublă 330 de euro/noapte cu demipensiune până pe 28 august, iar după această dată tariful scade la 227 de euro. 

Sudul litoralului

În Eforie Nord sunt mai puţine hoteluri care reduc preţurile după data de 15 august. Fiind una dintre cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc, Eforie Nord nu duce lipsă de turişti în a doua parte a lunii august. Cel puţin asta reiese din politica de preţuri adoptată de hotelieri care au redus firav, nu au redus sau chiar au majorat puţin tarifele la cazare. 

Hotelul Bran Brad Bega (patru stele) va aplica o micşorare a tarifelor începând cu data de 22 august, iar o cameră dublă cu mic dejun inclus se va închiria pentru o noapte cu 332 de lei faţă de 543 de lei, cât costă acum. 

Hotelul Europa (patru stele), din aceeaşi staţiune, va aplica o reducere de 13 euro la o noapte de cazare, astfel că turiştii vor plăti, începând cu data de 21 august, 178 de euro/noapte pentru o cameră dublă în loc de 191 de euro. 

Spring Holiday Neptun-Olimp (trei stele) a redus tarifele începând cu data de 15 august, astfel că o cameră dublă costă acum 194 de lei/noapte faţă de 243 de lei. 

Hotelul Majestic din Neptun-Olimp va reduce preţul unei camere duble (cu mic dejun inclus) cu 32 de lei, astfel că, începând cu 21 august, cazarea la acest hotel va costa 364 de lei faţă de 396 de lei. 

Tot în această staţiune, Hotelul Caraiman va scădea preţul de cazare într-o camera dublă cu mic dejun inclus de la 538 de lei/noapte la 468 de lei, începând cu 22 august.

Hotelul Cleopatra (patru stele) din Saturn va aplica reduceri de tarife începând cu data de 23 august. O cameră dublă, în regim all inclusive, se închiriază acum cu 791 de lei/noapte, iar după aplicarea scăderilor de tarife aceasta se va închiria cu 609 lei.

La un hotel de trei stele în Saturn, precum Hotelul Balada, turiştii vor găsi camere la preţul de 268 de lei/noapte, începând cu data de 23 august. Acum, cazarea costă 397 de lei/noapte.

De la începutul lunii septembrie se aşteaptă scăderi importante la tarifele de cazare. Tot de atunci, hotelierii pun la dispoziţie pachete turistice prin intermediul programului „Litoralul pentru toţi”.

Vă recomandăm să mai citiţi:

De ce s-a oprit slujba oficiată de ÎPS Teodosie la Ziua Marinei. Explicaţiile Forţelor Navale Române

Comandant de fregată, despre viaţa de marinar: „Să fii pregătit să ţi se nască copiii când nu eşti acasă. E bine să fii acasă când îi concepi“ VIDEO

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite