Primul răsărit de soare pe 2020, filmat la Vama Veche. Vamaioţii au făcut Revelionul pe plajă, la foc de tabără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul răsărit de soare 2020 la Vama Veche Sursa Facebook Alexandru Caragea
Primul răsărit de soare 2020 la Vama Veche Sursa Facebook Alexandru Caragea

Vamaioţii au ţinut să imortalizeze primul răsărit de soare al Noului An, aşa că au fost prezenţi pe plajă, la mal de mare, când se arătau zorii, respectând tradiţia de la Vama Veche.

Vama Veche n-a fost lăsată singură de Revelion, grupuri de vamaioţi, prieteni sau cunoştinţe noi, venind să întâmpine Noul An pe plajă, la un foc de tabără şi ceva de-ale gurii, stropit cu palincă. 

„Am de gând sa fac un revelion la Vama Veche pe plaja. Muzica la maxim şi invitaţi necunoscuţi. Fiecare cu ce are, aducem muzica şi voie bună. Pe data de 31 vom fi pe plaja cu Autorulota şi bineînţeles cu AC/DC la maxim“, a anunţat John, un vamaiot din Bucureşti, de la începutul lui decembrie, pe grupul de Facebook „Noi suntem Vama Veche“

Şi s-a ţinut de cuvânt. La Vamă a plouat de Revelion, dar petrecăreţii au stat pe metereze. „Plouă, dar nouă nu ne strică buna dispoziţie şi petrecem! Vă asteptăm, încă mai avem pălincă“, a anunţat gazda chefului de pe plajă.

Momentul primului răsărit de soare din 2020 a fost imortalizat de Alexandru şi postat pe Facebook, pentru a transmite tuturor un gând din locul preferat al celor sătui de prejudecăţi. „Spectacol al naturii. Vama la -1 grad si cu un vânt care te face să simţi -10. La mulţi ani!“, a transmis Alexandru. 

Foc de tabără de Revelion la Vama Veche Sursa Facebook Andreea Tamburuc

Foc de tabără Revelion Vama Veche Noul An 2020 plajă Sursa Facebook Andreea Tamburuc

La Vama Veche există o tradiţie care te face să treci examenul de a te numi vamaiot. Nu contează cât de mult te distrezi şi unde, important este să te afli într-un anumit loc, într-un anume moment al zilei. Vamaioţii se întrec în a surprinde momentul glorios al răsăritului de soare din Marea Neagră, mai ales că stau toată noaptea pe plajă, dansând, cântând şi chefuind cu prietenii, cunoscuţi sau necunoscuţi.

Locul unde s-a împământenit această tradiţie este La Stuf, barul de pe plajă. Când soarele începe să apară de după linia orizontului începe să răsune acordurile unei celebre piese muzicale clasice - „Bolero“ de Maurice Ravel, renumită pentru ritmul şi apogeul său în forţă.

Inspiraţia asocierii ridicării soarelui pe bolta cerească cu muzica senzualităţii i-a aparţinut unui barman de la Stuf, Ovidiu, apoi a fost perpetuată de dj-ii de aici. „Nu eşti vamaiot până nu prinzi răsăritul La Stuf, pe Bolero de Ravel“, spun fanii din Vama Veche.

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Satul de la Marea Neagră care nu doarme vara, colindat cu drona

VIDEO Dublă premieră cinematografică. Primul lungmetraj din România filmat cu smartphone-ul este şi primul film despre Vama Veche

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite