Primarul interimar Decebal Făgădău: „Nu ştiu dacă voi candida la alegeri“. Care este porecla urmaşului lui Radu Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, păstrează misterul asupra candidaturii de anul viitor la alegerile locale, deşi lideri PSD spun că partidul îl va arunca în lupta electorală.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Decebal Făgădău a spus că nu ştie dacă va candida a alegerile locale din 2015. „Eu privesc activitatea mea, şi în general privesc viaţa, ca pe o înşiruire de zile în care să fac tot ceea ce pot. Principala preocupare este să fac tot ce pot mai bine în acest an de zile“, a mărturisit el.

„Nu te poţi angreana într-un proiect de patru ani dacă nu eşti în stare să faci nimic într-un an“, consideră el.

Iubeşte Constanţa şi spune că nu se vede trăind într-un alt oraş. Pentru că ştie tot se petrece în vechiul Tomis, prietenii i-au dat o poreclă: „Google“.

„Primăria nu trebuie să se transforme într-un centru de întrajutorare“

Primarul interimar spune că nu va abandona proiectele sociale ale lui Radu Mazăre. „A făcut nişte lucruri bune pentru oraş, sunt şi lucruri care se puteau face mai bine. Multe lucruri bune s-au făcut în special în mandatul 2000 – 2004. Nu am de gând să abandonez proiectele sociale, dar, pe de altă parte, cred în preceptul biblic prin care omului trebuie să-i dai undiţa nu peştele“. El consideră că primăria nu trebuie să se transforme într-un centru de întrajutorare.

Prima măsură pe care a luat-o de când a preluat atribuţiile de primar a fost aceea de transparentizare totală a actului de decizie al Primăriei Constanţa. Anunţarea dezbateriilor publice pe site. De asemenea, spune el, hotărârile de consiliu local vor putea fi răsfoite în format electronic.

Oraşul din opoziţie

Recunoaşte faptul că oraşul de la malul mării nu arată la fel de bine ca alte zone din ţară, însă, spune el, s-a ajuns aici şi din cauza faptul că oraşul nostru, din punct de vedere politic, s-a aflat mai tot timpul în opoziţie, fapt care s-a suprapus peste criză.

Oraşul Constanţa, spune el, a crescut de la 8.000 de familii la 400.000 de oameni într-un sistem centralizat, unde fiecare îşi ştia locul. „Când lucurile au ieşit din acest sistem centralizat, a fost un parcurs şovăielnic şi mulţi dintre cei care aveau un angajament social la Constanţa – familie, loc de muncă, copii - nu s-au mai regăsit în sistem“. Ca o consecinţă, oraşul a fost sufocat ulterior de lipsa locurilor de parcare. În Constanţa, sunt înmatriculate 120.000 de autovehicule şi doar 30.000 de locuri de parcare. În prezent, se ia în calcul amenajarea unor parcări inclusiv la marginea oraşului.

Ruinele din oraşul lui Ovidiu

Proiectul lui de suflet în timpul mandatului de viceprimar a fost restaurarea Pieţei Ovidiu. Unele lucrări s-au făcut de mântuială de către firma ABC VAL şi la începutul acestei săptămâni s-a produs şi primul incident ce se putea termina tragic: o femeie a căzut de la peste doi metri înălţime, pe pietre, după ce o balustradă din zona Cazino a cedat.

Promenada a primit o nouă înfăţişare, numai că elementele de decor de Art Nouveau contrastează cu ruinele din zonă. În ultimele două decenii, zeci de case frumoase din zona peninsulară au fost lăsate să se dărâme cărămidă cu cărămidă. Decebal Făgădău spune că în luna septembrie va organiza o întâlnire între proprietarii din zonă şi Direcţia Judeţeană de Cultură, Poliţia Locală şi Jandarmerie. „Proprietarii vor fi anunţaţi cum pot fi sprijiniţi să-şi restaureze clădirile şi vor primi un pachet suport, iar pe de altă parte un pachet punitiv“, spune el.

Staţiunea Mamaia, atât de promovată de Radu Mazăre, va intra doar în proiectele de economie turistică. Carul alegoric pe care fostul primar a defilat în timpul carnavalului verii de anul trecut va fi pus la păstrare.

Vă mai recomandăm:

Liderii PSD Constanţa: „PSD este în pericol să se scindeze, Ponta trebuie să se ocupe urgent de problemele partidului, apoi de cele personale“

Urmaşul lui Mazăre la cârma Primăriei: „Voi fi primarul Constanţei, nu al staţiunii Mamaia“. Ce planuri are noul edil pentru oraşul de la malul mării

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite