Pilotajul din Portul Constanţa, asigurat de navele Administraţiei portuare. Privaţii refuză prestarea serviciului

0
0
Sursa APMC
Sursa APMC

Pilotajul în porturile maritime va fi asigurat cu piloţii Administraţiei portuare pentru că patronatul celor 4 firme de pilotaj din port a refuzat să mai efectueze această activitate.

„De la 1 ianuarie 2021, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA efectuează serviciile de pilotaj în porturile maritime româneşti cu propriul corp de piloţi, asigurând astfel continuitatea manevrelor maritime în condiţii de siguranţă, fără a bloca industria portuară şi economia naţională“, transmite Administraţia portuară într-un comunicat de presă remis luni, 4 ianuarie.

Directorul general Florin Goidea precizează că măsura a fost determinată de faptul că, la 31 decembrie 2020 au expirat contractele încheiate cu cele 4 firme de pilotaj - Maritime Pilot, Black Waters, Canal Sea Services, Black Sea Pilots, iar acestea au refuzat să presteze serviciile de pilotaj, după această dată, în condiţiile specificate în contractul cadru publicat pe website-ul administraţiei.

Astfel că pentru a evita blocarea navigaţiei în porturile maritime şi pentru a nu afecta activitatea tuturor celor care depind de industria portuară în prezent, CN APM asigură serviciile de pilotaj cu 9 piloţi, echipa fiind în dezvoltare - dopă cum anunţă compania.

„CN Administraţia Porturilor Maritime este pregătită să asigure acest serviciu până la momentul în care operatorii privaţi vor reuşi să presteze pilotajul în condiţiile de siguranţă şi securitate necesare. Administraţia Porturilor Maritime va presta acest serviciu nediscriminatoriu, în condiţii egale în ceea ce priveşte calitatea, durata şi preţul.

Astfel, în perioada 1-4 ianuarie au fost efectuate în deplină siguranţă un număr de 55 manevre, navele intrând sau ieşind din porturi fără întârzieri.

Administraţia Porturilor Maritime îi asigură pe toţi clienţii şi partenerii săi că porturile Constanţa, Constanţa – zona Midia şi Mangalia vor funcţiona neîntrerupt şi la cele mai înalte standarde de siguranţă“, se mai arată în comunicat. 

Pe aceeaşi temă: 

Cine este Florin Goidea, noul director general al CN Administraţia Porturilor Maritime 

Portul Constanţa se va extinde cu 11 dane de mare adâncime. Proiectul are o valoare de 500 de milioane de euro

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite