Percheziţii la Constanţa: un căpitan ANR şi doi agenţi de pază reţinuţi pentru contrabandă în Portul Tomis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un căpitan specialist din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa şi doi agenţi de pază au fost reţinuţi sub învinuirea de contrabandă. Poliţiştii spun că o parte din marfă a fost ridicată chiar din sediul instituţiei.

Operaţiunea a fost organizată de poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime cu ajutorul celor de la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa. Gruparea era compusă din Gheorghe Beldimanescu (44 de ani), Marian Ciutacu (51 de ani) - ambii angajaţi ai Davi Security şi Gabriel Giurescu (50 de ani)- căpitan specialist în cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, instituţie subordonată Autorităţii Navale Române. „Agenţii de pază se aprovizionau direct din sediul Căpităniei“, au declarat poliţiştii. 

Şapte percheziţii au fost făcute ieri de poliţişti la domiciliile suspecţilor dar şi în sediul ANR, în biroul lui Giurescu şi în maşinile instituţiei. O parte din marfa de contrabandă (ţigări, parfumuri, obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi cafea) au fost descoperite chiar în sediul instituţiei, în fişetele lui Giurescu.

Cei trei au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore şi urmează a fi duşi în cursul zilei de astăzi în faţa magistraţilor Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare sub învinuirea de contrabandă. Giurescu este învinuit şi de abuz în serviciu în formă calificată.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite