Patru persoane înecate la Mamaia. Mărturia unui salvamar: „Soția i-a spus soțului «intră în apă și salvează-i»”

0
Publicat:

Patru persoane și-au găsit sfârșitul în urmă cu o zi, în stațiunea Mamaia, în timp ce încercau să salveze de la înec câțiva copii care aveau colaci de înot, dar care au fost surprinși de curenții puternici și duși în largul mării.

Patru persoane au murit luni, 14 august. Foto: Arhivă
Patru persoane au murit luni, 14 august. Foto: Arhivă

Conform șefului salvamarilor din stațiunea Mamaia, Gabriel Culea, unii părinți au fost „neglijenți”, iar două copile s-au aventurat în apă deși pe plajă era arborat steagul galben, adică scăldatul era recomandat doar înotătorilor cu experiență. 

Două sau trei fetițe au fost nesupravegheate, era steagul galben arborat, nu au voie copiii la îmbăiere, părinții au fost neglijenți, au lăsat acele fete să intre în apă. În zona respectivă, turiștii care au observat, ei au fost primii care au observat, unul dintre ei a intervenit să participe la salvare. Încercam să ieșim afară, eu și ceilalți colegi, am încercat înot să ieșim cu cei pe care încercam să-i scoatem din acea zonă periculoasă, fără ambarcațiune nu s-a putut. Dar cu jetski-urile de intervenție am putut să ieșim să ne apucăm de manevrele de resuscitare. Soția unuia dintre cei care au decedat, ea i-a spus soțului intră în apă și fugi și salvează-i. Ea stând la capul lui, unde noi făceam manevrele de resuscitare, vorbea într-una și spunea că a văzut că fetele nu se descurcă și i-am spus du-te tu, du-te tu ca știi să înoți. Astea sunt vorbele ei”, a afirmat Culea pentru Digi24. 

Autoritățile fac apel la turiști să asculte de sfaturile acordate de salvamari. 

„Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, a transmis ISU.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite