Umilirea turiștilor pe plajele de fițe din Mamaia Nord: zona de cearșafuri lângă gunoaie

0
Publicat:

Pe plajele de fițe din Mamaia Nord, raiul dezvoltatorilor ilegali, și prețurile sunt pe măsură. Cine nu vrea să închirieze un șezlong și vrea să se bucure de soare de pe nisip o poate face în spații situate la marginea plajei, departe de apă, sau lângă tomberoanele de gunoi.

Plajă de fițe din Mamaia Nord FOTO Mariana Iancu
Plajă de fițe din Mamaia Nord FOTO Mariana Iancu

Spre exemplu, pe un sector de plajă din Năvodari, o pancartă lipită chiar de zona care delimitează nisipul de locul unde se depozitează deșeurile menajere anunță faptul că doar acolo este locul turiștilor care nu vor să închirieze un șezlong și umbrelă.

Operatorii care concesionează sectoarele de plajă de la Apele Române sunt obligați, prin contractele de concesionare a plajelor, să lase 30% din suprafaţa sectorului concesionat la liber (cu o latură deschidere la apă) pentru orice turist care vrea să stea la soare cu prosop sau cearceaf. Evident, acest lucru nu se întâmplă peste tot, din dorința agentului economic de a scoate cât mai mult profit pe sezon.

Cât costă să închiriezi un șezlon

În Mamaia Nord, un șezlong situat aproape de apă se închiriază cu 90 de lei. În zona Cazino Mamaia, prețurile sunt mai accesibile. Astfel, dacă vrei să stai în primele două rânduri plătești 60 de lei, și 50 de lei în rândurile trei – patru și 40 de lei în rândurile cinci și șase.

La Tuzla, pe plaja care cândva era sălbatică, un șezlong se închiriază în weekend cu 50 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite