Minivacanţa de Sfânta Maria aduce pe litoral 200.000 de turişti. Cât costă un pachet de trei nopţi de cazare

0
0
Foto: Călin Gavrilaş
Foto: Călin Gavrilaş

Operatorii din turism spun că urmează cel mai aglomerat weekend de pe litoralul românesc. Va fi un weekend prelungit deoarece ziua de luni, 15 august, este liberă.

Hotelurile din staţiunile de la Marea Neagră vor fi ocupate aproape în totalitate la finalul acestei săptămâni, când vom avea un weekend prelungit datorită zilei libere de Sfânta Maria (15 august), susţin cei de la Litoralulromanesc.ro, unul dintre cei mai mari turoperatori pe acest segment de vacanţe.

Astfel, operatorii din turism spun că sunt aşteptaţi pe litoral aproximativ 200.000 de turişti.

„Se fac şi rezervări pe ultima sută de metri, dar disponibilităţile la cazare se reduc de la o zi la alta. Ne aşteptăm ca gradul de ocupare să fie aproape de 100% în acest weekend prelungit. În general, se rezervă pachete de trei nopţi de cazare, de vineri până luni, dar sunt şi turişti, mai ales din categoria celor care au rezervat sejururi din timp, care au optat pentru vacanţe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă şi această perioadă”, precizează Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Preţul pentru un pachet turistic ce include trei nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele din staţiunea Jupiter porneşte de la 1.062 lei/camera dublă. Acelaşi pachet, dar în staţiunea Mamaia, costă 960 lei/camera dublă. La un hotel de patru stele din Eforie Nord, trei nopţi de cazare cu mic dejun costă 1.650 lei/camera dublă, iar tariful pentru un pachet all inclusive, cu trei nopţi de cazare, tot în Eforie Nord, la un hotel de patru stele este 2.397 lei/camera dublă. 

„Staţiunea Mamaia, care începuse cu stângul acest sezon estival, este din nou solicitată de turişti. Cererea a crescut mai ales după ce, pe de o parte, autorităţile au decis să reducă semnificativ taxa de parcare, iar, de cealaltă parte, operatorii din turism au venit cu oferte speciale la cazare, masă, închirieri de şezlonguri etc. Astfel că în acest moment putem spune că Mamaia a revenit la nivelul rezervărilor de vara trecută”, menţionează Ionuţ Nedea.

După data de 15 august, care este vârful sezonului estival, tarifele intră într-o curbă descendentă până la finalul lunii, când va fi lansat programul Litoralul pentru Toţi, cu preţuri ce pornesc de la 70 lei/camera/noapte. 

Vă recomandăm şi: 

Steag roşu pe litoralul românesc. În 24 de ore, patru oameni au murit înecaţi, printre care şi un salvamar

Constanţa, scena spectacolelor pe apă şi pe uscat. Programul complet al manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite