Metoda inedită a unui ONG de a convinge tinerii să doneze sânge: o seară gratuită la un club de fițe
0Asociația „Dark Knights Mib“ a găsit o metodă inedită de a-i determina pe tineri să doneze sânge: le oferă o intrare gratuită la un club de fițe de pe litoral. O altă campanie a asociației constă în acordarea de burse copiilor din centrele de plasament.
Organizația non profit „Dark Knights Mib“ a organizat patru campanii de donare de sânge, ultima fiind de Dragobete cu evenimentul „Darkobete Party“, pe 22 februarie 2023, la Clubul Fratelli. Cu această ocazie vor concerta White Mahala și trupa „Ziua Liberă“. Donatorii de sânge au intrarea gratuită, anunță organizatorii. Până în prezent, peste 1.000 de tineri au donat sânge în cadrul campaniei.
Burse de merit pentru elevii cu merite la învățătură
În paralel cu campania de donare de sânge, asociația ajută copiii talentați sau cu rezultate bune la învățătură din sistemul de protecție al copilului. Astfel, în luna februarie au fost acordate 12 burse de merit în valoare de 15.000 de lei: 12 pentru liceenii aflați în evidența DGASPC Constanța si două pentru elevii Colegiului Militar Alexandru Ioan Cuza. Totodată, organizează evenimente în care implică activ copiii și oferă donații centrelor de plasament în care sunt cazați.
Pe două roți la atracțiile turistice ale Dobrogei
În paralel, asociația promovează obiectivele turistice din Dobrogea, organizând excursii în cadrul comunității de motocicliști, cu scopul de a conserva și ecologiza mediul înconjurător. Cu această ocazie, s-au organizat și cursuri de prim-ajutor.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, au fost organizate două ediții Moș Crăciun pe două roți, deplasându-se cu motociclete la centrele de protecție a copilului din județul Constanța, ocazie cu care s-au oferit daruri, electrocasnice și vouchere de 350 de lei pentru ca beneficiarii, respectiv copiii, să-și cumpere singuri hăinuțe. Peste 60 de copii au participat la o seară de poveste unde s-a dansat și s-a organizat spectacol de karaoke.
„Refugiat în Dobrogea“, proiectul de pe dealuri
Ajutoarele asociației au mers și în satele dobrogene, respectiv Cerchezu, Viroaga și Căscioarele în cadrul programului „Refugiat în Dobrogea“, oamenii primind haine, aparatură electro-casnică, jucării și produse alimentare. Căscioarele este un sat înființat de germani, aduși aici de Regele Carol I pentru colonizarea tărâmului dobrogean.
Alte donații au mers la campionul mondial la șah și campionul mondial la culturism – secția persoane cu dizabilități. O donație în valoare de 8.000 lei a mers către o instituție specializată în lucrul cu copiii diagnosticați cu autism.
„Gala asociației a luat naștere ca urmarea a dorinței de a promova campania de donare de sânge aflată în curs de desfășurare, organizată împreună cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine și Direcția de Sănătate Publică Constanța. Nu ne dorim să facem lumea mai bună, dar am conștientizat faptul că nu trebuie să fii un exemplu de «pus în ramă» pentru a face ceva bun pentru cei din jur“, a spus Mircea Labeș, reprezentantul „Dark Knights Mib“.
„Frate pentru o zi“, proiectul de suflet pentru copiii din centrele de plasament
În acest an, reprezentanții Asociației „Dark Knights Mib“ vor să achiziționeze un microbuz pentru persoanele cu dizabilități, ce va fi pus la dispoziția DGASPC.
La jumătatea lunii mai, vor organiza eveniment caritabil pentru copiii instituționalizați sub numele „Frate pentru o zi“. Vor fi organizate activități sportive, concerte, cursuri de gătit, plimbări cu motociclete.
Drumul vinului și turul cetăților dobrogene
Promovarea rutelor turistice din Dobrogea, respectiv a vinului și a cetăților, este un alt proiect de suflet. Regiunea dintre Dunăre și mare este presărată cu cetăți unde au trăit, au luptat și au iubit strămoșii noștri. Cele mai cunoscute sunt Tomis, Histria, Capidava, Adamclisi, Enisala. Încă mai au secrete neexplorate Capidava, Carsium, Sacidava, Păcuiul lui Soare, Enisala sau Heracleea, Ibida, Halmyris, Aegyssus, Argamum.
Însorita regiune dintre Dunăre şi Marea Neagră este un rai al viţei-de-vie, cu podgorii întinse şi rod bogat. Două dintre vinurile Dobrogei au ajuns pe masa familiei monarhice a României, viticultori din nord şi din sud devenind furnizori oficiali ai Casei Regale.
Cultul lui Bacchus este prezent oriunde în însorita Dobroge. Fie că vorbim de podgoria de la Murfatlar, de Ostrov sau Niculițel, fie că vinul are reflexe rubinii sau de chihlimbar, soarele dobrogean și pământul scăldat de apa mării sau bătut de vântul aspru spune o poveste oricui stă să o asculte.