Video Investitorii imobiliari au transformat plajele din Năvodari în şantiere şi gropi de gunoi FOTO VIDEO
0Plajele din Năvodari, aflate într-o zonă sufocată de betoane, au devenit groapă de gunoi atât pentru investitorii care construiesc într-un ritm alert, cât şi pentru operatorii de plajă care nu şi-au igienizat sectorul concesionat. În ultima perioadă, au apărut cratere provocate de scurgerile de apă provenite din excavaţii.
Investitorii din Năvodari îşi atrag clienţii oferindu-le spre vânzare apartamente de vacanţă „cu vedere la mare“, numai că şi ei pun umărul la transformarea plajei în groapă de gunoi, mai ales în extrasezon. Prin urmare, noii proprietari vor fi martorii mizeriei de pe plajă şi de pe aleea de promenadă a oraşului Năvodari.
Mai mulţi constănţeni care s-au plimbat în ultimele săptămâni pe plaja din Năvodari au sesizat că un investitor din zona Năvodari deversează apa care provine de la fundaţie direct în mare, printr-o conductă îngropată doar până la jumătate în nisip. Celălalt capăt, lăsat liber pe nisip, a format adevărate cratere pe plajă.
Investitorul, la secret
Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, care au fost sesizaţi, au stabilit că este vorba de o apă provenită din pânza freatică, însă administratorul plajei nu a primit nicio cerere pentru a emite un acord tehnic. „Investitorul, al cărui nume nu putem să-l facem public, conform Regulamentului Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, trebuia să ceară acord tehnic, ceea ce nu s-a întâmplat. O altă obligaţie era să nu strice profilul plajei. Prin urmare, a fost amendat cu suma de 20.000 de lei şi a fost obligat să aducă plaja la starea iniţială“, spun reprezentanţii Apelor Române. La începutul săptămânii, conducta de pe plajă dispăruse, însă aceasta se putea vedea în mare, la mică distanţă de ţărm.
Nu este pentru prima dată când turiştii reclamă intervenţia investitorilor din zonă asupra sectorului de nisip, însă amenzile date de administratorul plajei nu i-a speriat, motiv pentru care au continuat să încalce legea. Aşa se face că aceştia au transformat plaja în organizare de şantier. Pe sectorul de nisip din apropierea fostei tabere de copii au fost aruncate trunchiuri de arbori, ţevi ruginite, dar şi materiale de construcţii. Acestea zac, peste iarnă, alături de beach-baruri abandonate de operatorii de plajă, de şezlonguri şi măsuţe de plastic, şi chiar de câini morţi.