Începe admiterea la Universitatea „Ovidius”. Peste 5.100 de locuri sunt scoase la concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Ovidius din Constanţa
Universitatea Ovidius din Constanţa

Universitatea Ovidius din Constanţa scoate la concurs 5.171 locuri pentru studii de licenţă şi alte 2.655 locuri la programele de master.

La Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) începe joi, 8 iulie 2021, sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licenţă şi de masterat.

Pentru admiterea din acest an, sunt scoase la concurs 5.171 locuri la cele 79 de programe de studii universitare de licenţă şi 2.655 locuri pentru 60 de programe universitare de master, din cadrul facultăţilor.

„Admiterea 2021 aduce o serie de noutăţi faţă de anul anterior, dintre care amintim sporirea locurilor bugetate pentru studii de licenţă, fiind disponibile 1.400 locuri, faţă de 1.350 în anul 2020, în timp ce pentru masterat în sesiunea din acest an UOC oferă 700 locuri, cu 50 mai multe decât în anul precedent. De asemenea, în această sesiune cetăţenii străini au posibilitatea de a se înscrie prin intermediul platformei online şi este de reţinut că am eliminat taxa de înmatriculare, iar candidaţii declaraţi admişi se pot înmatricula şi online”, precizează rectoul Dan Marcel Iliescu.

Astfel, pentru programele de licenţă, în perioada 8 - 27 iulie 2021 vor avea loc înscrierile, susţinerea probelor de concurs şi înmatricularea pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învăţământ – învăţământ cu frecvenţă (IF), învăţământ la distanţă (ID) şi învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR), în funcţie de calendarul fiecărei facultăţi, cu excepţia facultăţilor cu programe în domeniul sănătăţii.

La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie admiterea se ţine în perioada 8 iulie - 6 august 2021, când vor avea loc înscrierile, susţinerea probelor de concurs, afişarea rezultatelor şi înmatricularea, în funcţie de calendarul propriu.

Pentru programele de masterat, calendarul general al admiterii este 8 - 24 iulie 2021, interval în care vor avea loc înscrierile, susţinerea probelor de concurs şi înmatricularea pentru toate domeniile de studii, în funcţie de fiecare facultate. Excepţia este reprezentată de Facultatea de Medicină, unde admiterea la masterat va fi în luna septembrie.

Şi în acest an, la toate cele 16 facultăţi ale UOC, înscrierea pentru admitere a candidaţilor cetăţeni români, UE, SEE, CE se va realiza exclusiv online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/. De asemenea, pentru al patrulea an consecutiv, românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată http://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Începând din acest an, cetăţenii internaţionali care doresc să urmeze cursuri la UOC se pot înscrie online utilizând platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/.

În funcţie de facultatea aleasă, admiterea se face fie pe baza concursului de dosare, fie prin examen de admitere - în cazul specializărilor ce presupun probarea, de către candidaţi, a unor abilităţi sau cunoştinţe de specialitate.

Astfel, în 12 facultăţi ale UOC (Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole, Facultatea de Teologie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, Facultatea de Construcţii) admiterea va fi realizată pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional sau a unei scrisori de intenţie, în funcţie de criteriile de selecţie specifice fiecărui program de studii, şi se va desfăşura online.

La Facultatea de Arte admiterea se realizează în baza susţinerii unor probe vocaţionale şi practice, în funcţie de specializarea aleasă, în timp ce la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie candidaţii vor susţine examene scrise, care se vor desfăşura în format fizic, respectând cu stricteţe şi responsabilitate normele de siguranţă în contextul pandemiei.

Spre deosebire de anii anteriori, candidaţii declaraţi admişi nu vor mai plăti taxă de înmatriculare, iar acest proces se va realiza online, prin platformă, odată cu confirmarea locului. Pentru finalizarea înmatriculării, aceştia au obligaţia de a depune în original actele de studii utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licenţă), precum şi contractul de studii semnat în original. Pentru studenţii admişi pe locuri bugetate, termenul de depunere a actelor este menţionat în fişa de înscriere, în timp ce studenţii admişi pe locuri cu taxă vor depune documentele conform calendarului stabilit de fiecare facultate.

Toate informaţiile legate de admiterea 2021 la UOC, sesiunile iulie şi septembrie, pot fi accesate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar şi pe site-urile facultăţilor.

Universitatea Ovidius din Constanţa este printre cele mai mari instituţii de învăţământ superior de stat din România, având înmatriculaţi, la diferite programe, 18.384 studenţi, cursanţi şi rezidenţi.

Citeşte şi:

Primăria Constanţa lansează proiectul „Constanţa coffee break“. Carosabilul devine o mare terasă

Parcarea la Mamaia costă cât la Monte Carlo. O zi de parcare vă scoate din buzunar cât o noapte de cazare

Constanţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite