Iaht cu trei cetăţeni străini la bord, în derivă în Marea Neagră. Garda de Coastă a recuperat pasagerii şi ambarcaţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iahtul naufragiat adus la mal de Garda de Coastă Foto Garda de Coastă Constanţa
Iahtul naufragiat adus la mal de Garda de Coastă Foto Garda de Coastă Constanţa

Un iaht cu trei bărbaţi la bord, toţi cetăţeni străini, a rămas în derivă în Marea Neagră, la două mile marine de staţiunea Neptun.

Un mesaj S.O.S. lansat de o ambarcaţiune sub pavilion Panama, aflată în Marea Neagră, a fost recepţionat de Garda de Coastă miercuri, 30 aprilie, în jurul orei 10.00.

Naufragiaţii anunţau că o ambarcaţiune tip iaht, în lungime de aproximativ 10 metri, cu trei persoane de sex masculin la bord, se află în derivă la două mile marine travers de staţiunea Neptun.

Poliţiştii de frontieră au plecat în intervenţie, reuşind salvarea pasagerilor şi a ambarcaţiunii. Aceasta avea probleme la sistemul de alimentare cu combustibil.

Turiştii aflaţi la bord, doi cetăţeni ucraineni şi unul din Republica Moldova, au declarat că au plecat din portul Odessa şi doreau să ajungă pe litoralul românesc.

Iahtul a fost remorcat, în siguranţă, de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă până în Portul Turistic Mangalia.

Vă mai recomandăm

VIDEO Garda de Coastă, în alertă. O navă cu 29 refugiaţi din Afganistan a fost recuperată din apropierea coastei româneşti a Mării Negre

VIDEO Au înotat către o viaţă mai bună. Cinci somalezi şi trei sirieni au ajuns la Vama Veche după ce au mers prin marea aproape îngheţată

Călăuzele turce ale celor 26 sirieni debarcaţi la Costineşti, arestate preventiv pentru 29 zile

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite