FOTO VIDEO Pregătiri pentru sambadromul de la Mamaia. Mazăre-împărat are car motorizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre, Faraon-Cezar-Împărat DESEN Vali Ivan
Radu Mazăre, Faraon-Cezar-Împărat DESEN Vali Ivan

Mai sunt doar câteva zile până când începe sezonul petrecerilor de la Mamaia. Nordul litoralului se transformă pentru două luni într-un sambadrom.

Carele alegorice vor defila la fiecare sfârşit de săptămână, iar fetele se pregătesc de Carnaval şi Festivalul Modei. Radu Mazăre, care până mai ieri era ocupat cu vizitele la DNA lasă pentru două luni dosarele penale şi haina de primar şi îmbracă straiele lui Ştefan cel Mare, roba împăratului roman Cezar sau ale regilor egipteni. Pentru prima dată, Primăria Constanţa va avea un car alegoric special conceput pentru a deschide parada.

Carnavalul de la Mamaia începe pe 5 iulie şi se încheie pe 23 august. Ca în fiecare an, defilarea carelor alegorice este principalul punct de atracţie. Criticat de unii, dar apreciat de turişti evenimentul este menit să atragă tineretul din staţiune în cluburi. Hotelierii au şi ei de câştigat de pe urma carnavalului. Lipsa unor astfel de evenimente în sudul litoralului a făcut ca valu de turişti iubitori de mare să vină doar la Mamaia.

Inspirat de Colosseum

Carul alegoric al Primăriei Constanţa va fi principala atracţie a acestui sezon. După ce, timp de trei ani, Mazăre a urcat prin rotaţie pe carele alegorice ale cluburilor, edilul a decis să comande construirea unui car al municipalităţii. 

Investiţia a fost una minimă, spune Mazăre. Platforma carului este un şasiu de autobuz dezafectat al Regiei de Transport în Comun Constanţa. Sâmbătă , edilul a scos Colosseum-ul mişcător la prima plimbare şi a instruit fotomodelele cu privire la locurile lor din timpul mersului.

"Aici sus o să fim aşa: o să fiu eu - Cezar cu Cleopatra plus cele şase soţii şi Marc Antoniu şi mai aducem şi vreo doi senatori. Unul dintre ei e Brutus", râde Mazăre şi arată către Raducu, fiul său, "cel mai bagabont, care m-a omorât".

Primarul spune că obiectivul principal e gata în proporţie de 70%. "Mai trebuie puse luminile, trebuie pusă muzica, accesorii. Trebuie să-l îmbrăcăm şi pe şofer. L-am obişnuit puţin pe şofer să conducă dintre picioarele fetelor ca să nu-l ia ameţeala. Acum o să meargă să probeze hainele. Va trebui să facem cel puţin trei sau patru repetiţii pentru că vor veni şi gradiatorii", explică Mazăre.

Defilarea carelor începe sâmbătă, 5 iulie, la ora 21.00 şi durează o oră. Caravana este urmată de un spectacol cu lupte de gladiatori, cu şcene din Egiptul antic şi cu Cleopatra. "O să fie chiar de ziua mea. Ilustrul Cezar oferă dansuri şi gladiatori ca să se bucure mulţimea", spune Radu Mazăre.

Edilul mărturiseşte că mai are nevoie de nişte senatori care să semene cu cei din Roma antică, aşa că îi invită pe cei din Senatul României. "Am nevoie cinci senatori mai cu burtă, mai chelioşi. Am avut o discuţie dacă să mă omoare sau nu şi am hotărât că DA, că aşa a fost istoria", a încheiat Mazăre.

Mazăre inspectează carele alegorice pentru Carnaval


Vă mai recomandăm:

VIDEO Mazăre îl trage pe deputatul Radu Babuş în Dosarul Retrocedărilor

VIDEO Mazăre se pregăteşte pentru prima paradă a verii. Edilul caută gladiatori care să se lupte în faţa lui

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite