FOTO Adio, Căpitane! La derby-ul cu trei galerii, Săgeata, Viitorul şi Farul i-au adus un omagiu lui Costică Ştefănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La meciul disputat vineri seara, pe Stadionul Farul, microbiştii şi-au luat rămas bun de la Căpitanul Costică Ştefănescu. „Fotbalul românesc este mai sărac fără el. Rămas bun, Căpitane!“ era scris pe două bannere întinse la peluză, sub tabela de marcaj.

Stadionul Farul a găzduit în seara de vineri, 23 august, o premieră: derby-ul dobrogean din Liga I. Niciuna dintre combatante n-a fost însă Farul Constanţa, echipa-fanion a judeţului.

Arena Farului a găzduit, în etapa a 6-a a primei ligi, meciul Săgeata Năvodari - Viitorul Constanţa.

În tribune au luat loc 3.000 de spectatori. Trei galerii au scandat pentru echipele lor favorite: Săgeata, Viitorul şi bineînţeles Farul.

Săgeata Năvodari este fosta Săgeata Stejaru - echipa comunei Stejaru din judeţul Tulcea. În 2012 s-a mutat la Năvodari, fiind susţinută de Primărie.

Viitorul Constanţa este echipa lui Gică Hagi, gonit de indiferenţa autorităţilor de la Constanţa la Voluntari. Viitorul joacă acum meciurile de acasă pe stadionul din Chiajna.

În acest timp, Farul se pegăteşte pentru derby-urile judeţene din Divizia B. Asta dacă nu se desfiinţează echipa, din aceeaşi cauză a lipsei de finanţare şi a refuzului autorităţilor de a se implica în susţinerea echipei.

Meciul a început cu o zvâcnire a fotbaliştilor de la Săgeata, care au înscris din primele minute. Jocul a trenat apoi până spre final, când orgoliile au tresărit.

Partida Săgeata - Viitorul s-a terminat cu scorul de 3-1 (1-0). Au înscris Roman (4, 89) şi Tigoianu (81), respectiv Lazăr (84), cu un şut frumos sub transversală.

La Viitorul au jucat doi fotbalişti care au prins Liga Campionilor cu Steaua: Ghionea şi Dică. Dică a intrat în minutul 60, în locul lui Puţanu, dar nu a schimbat mare lucru în evoluţia echipei, deşi a încercat câteva execuţii ca pe Bernabeu.

Vedeta gazdelor, Ousmane N’Doye, nu a jucat. A stat la „oficială“ cu ochelarii pe nas şi s-a întreţinut cu vecinii de lojă.

După meciul din această seară, Săgeata a strâns 8 puncte şi a urcat de pe 12 pe 9. Viitorul a rămas pe 16, cu 2 puncte şi un meci mai puţin.

Gică Hagi, patronul echipei Viitorul Constanţa, a plecat supărat de la meci, dar a stat cu plăcere, apoi cu răbdare, la fotografiile cu suporterii.

La ieşire, publicul a avut parte de o surpriză neplăcută: porţile au rămas zăvorâte, astfel că s-a creat o busculadă.

Spectatorii au plecat foarte greu, strecurându-se unul câte unul prin uşile rotative. Cum nimeni n-a găsit o soluţie, jandarmii şi reprezentanţii firmei de pază au ridicat din umeri în faţa huiduielilor: „Băăă, dacă era o bombă ce făceaţi?! Muream aici, ca şobolanii!“

Vă mai recomandăm

FOTO „A căzut ameţit de la geam, nu s-a omorât“. Soţia lui Costică Ştefănescu infirmă sinuciderea marelui fotbalist

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite