Elevii de clasa a VIII-a au simulat din nou: testarea pentru Evaluarea Naţională a continuat cu Matematica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Media de la Evaluarea Naţională este jumătate din nota de admitere la liceu

„Lucrările vor fi evaluate de profesorii unităţii şcolare, pe cât posibil de profesorii care nu predau la clasele respective“, a declarat Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Elevii de clasa a VIII-a au trecut joi, 6 decembrie, prin cea de-a doua probă scrisă de la simularea Evaluării Naţionale. În intervalul orar 10.00 - 12.00 s-a desfăşurat testarea la Matematică,  pe care au susţinut-o 5.731 elevi (3701 din mediul urban şi 2030 din mediul rural).

„Lucrările vor fi evaluate de profesorii unităţii şcolare, pe cât posibil de profesorii care nu predau la clasele respective“, a declarat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa.

Rezultatele evaluării vor fi afişate la data de 12 decembrie, până la ora 12.00 şi vor fi analizate în perioada 13 – 18 decembrie, atât  la nivelul fiecărei discipline/clase/ şcoli, cât şi la nivelul ISJ Constanţa.

De asemenea, acestea vor fi aduse şi  la cunoştinţa părinţilor elevilor claselor a VIII-a.

„Având în vedere că ne-am propus în acest an şcolar o îmbunătăţire a rezultatelor obţinute de elevi la examenele naţionale, această primă simulare este relevantă pentru  a constata gradul de pregătire a elevilor pentru examenul din luna iunie. Chiar dacă nu au susţinut simularea sub supravegherea camerelor, totuşi elevii s-au familiarizat cu atmosfera de examen, pentru că s-au respectat toate condiţiile de examen – aşezare în bănci în ordine alfabetică, profesori asistenţi, subiecte elaborate după modelul transmis de Centrul Naţional de Evaluare şi  Examinare, susţinerea examenului pe coli tipizate de examen“, a declarat inspectorul şcolar general Răducu Popescu.

El consideră că rezultatele trebuie să fie folosite ca o reacţie constructivă atât pentru elevi, părinţi, profesori, cât şi pentru Inspectoratul  Şcolar Judeţean Constanţa.

„Vreau să mulţumesc directorilor şi tuturor profesorilor pentru implicarea în organizarea şi desfăşurarea în condiţii optime a acestei simulări - care nu s-a mai desfăşurat la nivelul judeţului nostru de ani buni - şi, totodată, contez  pe corectitudinea şi obiectivitatea lor în evaluarea lucrărilor”, a mai spus inspectorul general.

Acesta este ultima testare fără supraveghere video. Următoarea simulare, din semestrul al doilea, va fi monitorizată de camerele video.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite