Creatorul „Mad Men“ şi „Clanul Soprano“ vine în România pentru o nouă producţie. Unde va fi turnată seria „The Romanoffs“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creatorul celebrelor seriale „Mad Men“ şi „Clanul Soprano“ va veni în România pentru filmările unui nou serial. Filmările vor avea loc la Constanţa şi la Bucureşti.

„The Romanoffs“ se intitulează serialul-dramă scris, regizat şi produs de Matthew Weiner (creatorul serialelor „Mad Men“ şi „Clanul Soprano“) pentru canalul video Amazon.

Producţia este preconizată a fi lansată în această primăvară şi descrie povestea unor personaje care se cred descedenţii dinastiei imperiale a Rusiei, Romanov. Familia ultimului ţar a fost asasinată de bolşevici în iulie 1918, dar misterul a plutit întotdeauna asupra supravieţuitorilor masacrului din Yekaterinburg.

Acţiunea serialului se petrece în zilele noastre, mai exact în anii ’90, la Vladivostok, cel mai mare port rusesc de la Oceanul Pacific, aproape de graniţa cu China şi Coreea de Nord. Această atmosferă o vor recrea la Constanţa cei de la Icon Films, casa de producţie din România ce este partener al producătorilor.

În proiect era inclus iniţial şi Harvey Weinstein, producătorul de la Hollywood expulzat din industria cinematografică în urma acuzaţiilor de abuz sexual aduse de mai multe actriţe. Colaborarea cu compania lui Weinstern a fost însă anulată.

Serialul „The Romanoffs“ va avea filmări în România de la mijlocul lui martie. Vor fi turnate scene la Constanţa, în diferite locuri din oraş şi din afara acestuia: spitale, sanatorii, aeroport, străzi, hoteluri etc. 

Din distribuţie fac parte Diane Lane, Isabelle Huppert, Christina Hendricks, Aaron Eckhart, Amanda Peet, Marthe Keller, Paul Reiser şi alţii. 

image

FOTO dreapta: Matthew Weiner Sursa imdb.com

Serialul „The Romanoffs“ are 8 episoade a câte o oră, iar în România va fi realizată o parte din episodul nr. 7, cu scene filmate la Constanţa, dar şi la Bucureşti. Conform IMDB, bugetul alocat este de 70 milioane dolari. 

Agenţiile de casting caută figuranţi pentru producţia americană, pentru perioada 15-17 martie, de la bebeluşi, până la vârstnici de 60 ani. Onorariul este de 100 lei/zi de filmare, cu catering inclus. Plata este efectuată la finalul fiecărei zile de filmare, care durează efectiv 12 ore. 

Ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea din dinastia Romanov, a venit la Constanţa la 1 iunie 1914, cu toată familia sa. Romanovii au fost oaspeţii familiei regale a României, ambele sperând într-o alianţă prin căsătoria principelui Carol al II-lea cu marea ducesă Olga, fiica cea mai mare dintre cei 5 copii ai ţarului.

Tinerii nu s-au plăcut, însă, deloc.

Chiar mai mult, Carol al II-lea a făcut tot ce i-a stat în putinţă să se arate neinteresat de fiica ţarului, deoarece era deja îndrăgostit de o tânără din înalta societate a României, Ella Filitti, pe care o alinta Păsărica.

Ea îl aştepta împreună cu cercul lor de prieteni să se distreze la Constanţa, în afara dineului regal, iar Carol al II-lea s-a dovedit nepoliticos de-a dreptul cu oaspeţii din Rusia, pentru a se sustrage de la îndatoririle oficiale. 

Aceasta a fost ultima vizită oficială în străinătate a familiei Romanov. 

Pe aceeaşi temă: 

Constanţa, 1914. Întâlnirea istorică dintre Ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei şi Regele Carol I al României. Apoi a izbucnit războiul

Imagini de arhivă: Cazinoul din Constanţa, martorul întâlnirii istorice dintre două capete încoronate din Europa

Staruri de la Hollywood vin la Constanţa pentru thrillerul SF „What Happened to Monday“. Glenn Close, Willem Dafoe şi Noomi Rapace joacă rolurile principale

Hollywoodul a venit la Constanţa. Actorul Willem Dafoe, la filmări în centrul vechi

Actorii de la Hollywood, impresionaţi de oraşul-port Constanţa. Noomi Rapace: „Wow, ce SF! E parte din film?“. Willem Dafoe: „Eu am mai fost aici, la Cazino“

Ce face la Constanţa echipa de filmare de la Hollywood. Willem Dafoe a încheiat scenele, iar Noomi Rapace se relaxează la Mamaia: „Iubesc Marea Neagră!“

Bye-bye, Hollywood! Echipa filmului What Happened to Monday a părăsit Constanţa. „A fost grozav!“

VIDEO Producţia turnată în România cu staruri de la Hollywood a fost lansată pe Netflix

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite