Constanţa: UPDATE Parastas la un an de la moartea maestrului Jean Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia şi apropiaţii actorului au participat astăzi la o slujbă religioasă oficiată în memoria actorului care a încântat un popor întreg cu rolurile sale. Ceremonia  a fost organizată la Cimitirul Central din Constanţa.

Maestrul a încetat din viaţă anul trecut, la 25 mai. Avea 81 de ani şi cea mai mare parte a vieţii şi-a petrecut-o pe scenă, stârnind ropote de aplauze la fiecare spectacol.

UPDATE ora 13.40 În urmă cu aproximativ 15 minute s-a terminat slujba la mormântul maestrului Jean Constantin. Compozitorul Dumitru Lupu a participat şi el la sjulba de pomenire de un an. „Îmi este aproape imposibil să cred că a trecut deja un an de când maestrul nu mai este printre noi. Jean Constantin a fost un om care şi-a făcut meseria cu plăcere şi nu-l vom uita niciodată“, a spus Dumitru Lupu.

Afectat de pierderea marelui actor, Ionuţ Galani a spus că regretă că a venit primăvara, anotimpul în care stătea cel mai des cu Jean Constantin. „Obişnuiam să ne întâlnim şi să vorbim orice. Este o onoare pentru mine că l-am cunoscut“, a mărturisit cântăreţul.

Soţia lui Jean Constantin a refuzat să stea de vorbă cu ziariştii, motivând că prietenii pot rosti cele mai frumoase cuvinte despre maestru. Masa de pomenire se va ţine la terasa Colonadelor, locul unde maestrul Jean Constantin obişnuia să meargă.

Dacă la pomana de şase luni rudele maestrului au dat de pomană căni cu chipul lui Jean Constantin, astăzi, ei au împărţit colivă şi vin.

UPDATE ora 13.00 - Zeci de persoane s-au strâns la mormântul maestrului. Printre ele se află primarul din Techirghiol, Adrian Stan, precum și vestitul cântăreț de muzică grecească Ionuţ Galani. Acesta din urmă era prietenul cel mai apropiat al îndrăgitului actor, pe care îl îngrijea și îl vizita extrem de des. Galani este cel care l-a descoperit fără suflare pe maestru în locuința sa.

Oamenii aflaţi în cimitir se opresc la mormânt şi se închină, exclamând: „Jean este viu în amintirea noastră!“.

Cumpăna lui Jean Constantin

Artistul s-a născut la 21 august 1928, la Techirghiol. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957.

VIDEO Jean Constantin nemuritor estem!

A jucat în peste 50 de filme, printre cele mai recente numărându-se „Cum ­mi-am petrecut sfârşitul lumii“ (2006), „Roming“, de Jiri Vejdelek (2007) şi „Supravieţuitorul“ (2008), de Sergiu Nicolaescu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite