Constanţa: Buteliile ruginite, în atenţia Protecţiei Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul OPC-ului i-a vizat pe agenţii economici care comercializează butelii pentru aragaz, baterii şi acumulatori. Un alt control a fost făcut la chioşcurile din apropierea şcolilor.

Controlul OPC-ului i-a vizat pe agenţii economici care comercializează butelii pentru aragaz, baterii şi acumulatori. Un alt control a fost făcut la chioşcurile din apropierea şcolilor.

Din 44 de operatori economici controlaţi, 35 au prezentat deficienţe şi abateri, susţin angajaţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Copnsumatorilor din (CRPC) Constanţa.

Butelii cu probleme

La punctele de vânzare a buteliilor, OPC-ul a constatat o serie de abateri. „Principala problemă a fost scoaterea din uz a buteliilor care nu mai corespund normelor. Am găsit butelii ruginite, care pot pune în pericol viaţa “, a spus Dionisie Culeţu, comisarul şef al CJPC.

Din cele 12 puncte verificate, 9 au nu respectau prevederile legale, motiv pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 14.100 de lei.

Deşeuri toxice

În cazul bateriilor şi al acumulatorilor, problema a fost depozitarea deşeurilor. „Acestea sunt toxice pentru mediul înconjurător şi ele ar trebui depuse în centre specializate de colectare. În plus, la unele produse lipseau informaţiile în limba română“, a explicat Culeţu.

 O altă abateri s-a referit la afişarea necorespunzătoare a preţului. „Am găsit situaţii în care nu se specifica suma care trebuie plătită pentru un acumulator nou în cazul în care era oferit la schimb cel vechi“, a mai  spus comisarul-şef. În acest caz, s-au aplicat amenzi totale de 3.400 de lei.

Amenzi şi în magazinele şcolilor

De control nu au scăpat nici magazinele din incinta şcolilor constănţene. Dintre aceste unităţi, 20 s-au ales cu amendă în valoare totală de 23.400 de lei. Principalele nereguli au fost legate de lipsa etichetelor, a denumirii produsului şi a producătorului, a gramajul, a preţurilor şi a numărului de calorii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite