Constanţa: Braconieri lăsaţi fără obiectul activităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plasele şi peştele au fost confiscate
Plasele şi peştele au fost confiscate

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) Constanţa au confiscat astăzi sute de metri de plasă monofilament şi aproape 100 de kilograme de peşte în cadrul unei acţiuni antibraconaj organizată pe lacul Tăbăcărie.

Braconierii puseseră mai multe tipuri de plase interzise de lege pe lacul Tăbăcărie. Planurile le-au fost date peste cap de inspectorii piscicoli şi de jandarmi. Inspectorii piscicoli au fost surprinşi să constate că, de această dată, braconierii şi-au amplasat ustensilele în apropiere de centrul oraşului. Ba mai mult, în timpul acţiunii, oamenii legii au fost admiraţi de pe mal de mai mulţi indivizi, probabil chiar proprietarii plaselor. Inspectorii piscicoli spun că, şi în trecut, s-au mai confruntat cu situaţii asemnantoare.

„În cadrul acţiunii, organizate în comun cu jandarmii Inspectoratului Judeţean, am confiscat aproape un kilometru de plase monofilament şi o cantitate de câteva zeci de kilograme de peşte. Acţiunile vor continua şi în perioada imediat următoare“, a declarat Sorin Ţăranu, inspector ANPA.

Inspectorii piscicoli spun că fac astfel de acţiuni de 2 - 3 ori pe săptămână, în funcţie de fondurile pe care le au la dispoziţie. Peştele găsit a fost confiscat şi va fi predat autorităţilor, iar banii obţinuţi din vânzarea lui vor fi viraţi la bugetul de stat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite