Băieţelul ascuns în grotă s-a întors în familie. Protecţia Copilului a cerut o anchetă la domiciliul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihăiţă Alexa, un copil de 2 ani şi 7 luni, care fost ţinut într-o grotă de pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră mai bine de zece ore, s-a întors în familia sa.

Micuţul a fost internat pe Secţia de Chirurgie pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. „Copilul a fost evaluat clinic şi este sănătos. A avut doar nişte escoriaţii pe abdomen şi pe membre“, a spus dr. Cătălin Grasa, directorul medical al unităţii sanitare.
Micuţul a fost externat în prezenţa asistenţilor sociali ai primăriei Săcele. Protecţia Copilului Constanţa a cerut Primăriei Săcele să facă o anchetă socială la domiciliul minorului. „Nu este vorba de neglijenţă, doar de sărăcie. Copilul era curăţel “, a spus Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Constanţa.
Minorul nu va fi luat din sânul familiei. „Nu aducem şi noi o traumă după ceea ce a suferit el“, a adăugat Roxana Onea.

Răpitorul a fost arestat

Mihăiţă Alexa din satul constănţean Traianu, comuna Săcele, fusese luat de fostul concubin al surorii sale şi ascuns într-o grotă, legat de mâini şi de picioare, pentru şantajarea fetei. Luni, Mihăiţă a ieşit afară, să se joace pe lângă casă. Mama lui a rămas înăuntru, având grijă de alt copil de-al său, nou-născut. Copilul nu a mai fost găsit.
Copilul a fost căutat inclusiv de un elicopter al Ministerului de Interne ce a survolat zona. A fost găsit într-o grotă, după zece ore de căutări.
Răpitorul Petre Ghergheşan (30 ani) din Ovidiu a fost arestat marţi seara de magistraţii Tribunalului Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite