Bacalaureatul 2018. Liceenii din clasa a XII-a intră în probele de competenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de Bacalaureat începe din timp cu evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale, ce va avea loc în perioada 12-22 februarie 2018.

Conform Calendarului examenului de bacalaureat naţional 2018, în perioada 12-22 februarie 2018, elevii de liceu vor susţine probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, astfel:

·     12-13 februarie 2018  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

·     14-15 februarie 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

·     16, 19-20 februarie Evaluarea competenţelor digitale

·     21-22 februarie 2018  Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

La nivelul judeţului Constanţa, s-au înscris 5.293 candidaţi (4.570 din seria curentă şi 723 din serii anterioare), care vor susţine probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în 51 centre de examen.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe la ora 9.00, conform programării afişate în fiecare centru de examen.

Subiectele pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare, nonliterare, itemi corespunzători descriptorilor competenţelor din programele pentru bacalaureat.

Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10-15 minute.

În urma susţinerii probei, candidaţii primesc nivel de competenţă lingvistică: utilizator mediu, utilizator avansat, utilizator experimentat. 

Pe aceeaşi temă: 

Elevii cer ministrului Educaţiei revocarea ordinului care le interzice să aibă telefon mobil în timpul orelor. „E o limitare a dreptului la proprietate privată”

Învăţământul românesc, axat pe nevoile profesorilor, nu ale elevilor. „E mai important ca profesorul să aibă o normă decât ca elevul să-şi dezvolte calităţile“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite