Artistul constănţean care dă clădirilor o faţă creativă. Ciubi, zis Pisica Pătrată, a desenat pe şcoala unde a învăţat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Ciubotariu, zis Pisica Pătrată, grafician din Constanţa Sursa Bibilioteca Metropolitană Bucureşti
Alexandru Ciubotariu, zis Pisica Pătrată, grafician din Constanţa Sursa Bibilioteca Metropolitană Bucureşti

Un artist constănţean, cunoscut sub numele Pisica Pătrată, este autorul unor lucrări recente de mari dimensiuni, de care se bucură cei care ajung, de exemplu, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti sau la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa. Alexandru Ciubotariu (Ciubi), fost elev la Artă, şi-a lăsat amprenta asupra unor edificii de marcă.

„Pictez "acasă" în Constanţa în cadrul programului de regenerare urbană prin artă stradală, Un-hidden Romania, un nou mural la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa“ - a anunţat pe Facebook Ciubi, cunoscut de ani ca artistul Pisica Pătrată.

„Un desen foarte important pentru mine şi sper că şi pentru locul unde este realizat - Colegiul National de Arte "Regina Maria", Constanta. În cadrul programului de regenerare urbană prin artă stradală, Un-hidden Romania.

Mulţumesc celor care s-au implicat activ şi au dat o mână de ajutor în concretizarea acestui proiect, chiar am simţit că suntem împreună - prieteni, artişti, profesori, elevi, părinţi. 

Mă bucur că am avut ocazia să mă întorc în locul în care m-am format şi am avut ocazia să las un mic gest de mulţumire în schimb.

MULŢUMESC. MULŢUMESC. MULŢUMESC.“, a mai scris Ciubi. 

Alexandru Ciubotariu a debutat ca ilustrator şi grafician în ziarul Litoral, suplimentul estival al ziarului Cuget Liber din Constanţa, pe vremea când era elev de liceu la Artă, la mijlocul anilor 90. Acum se defineşte ca un „artist care trăieşte şi lucrează în Bucureşti“. 

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a transmis că începând cu 29 august, #PisicaPătrată a vizitat Filiala Mihai Eminescu a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, locul în care a realizat o nouă intervenţie artistică, expusă în spaţiul public.

„Unul dintre scopurile proiectului #StreetArtBucureşti, co-finanţat de ARCUB, este să activeze cartierele şi să le ofere locuitorilor Bucureştiului noi motive de a explora oraşul prin artă. Lucrarea lui Pisica Pătrată invită cititorii şi pasionaţii de street art să îşi extindă explorările urbane şi să descopere locuri şi spaţii noi. Urmăreşte microsite-ul proiectului şi înscrie-te la tururile ghidate cu participare gratuită sau înscrie-te în cadrul apelurilor deschise: https://feeder.ro/streetartbucuresti Toate activităţile şi produsele programului Street Art Bucureşti sunt gratuite. Street Art Bucureşti este un proiect cultural creat de Save or Cancel. Proiectul a fost co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021“, a precizat instituţia. 

Pe aceeaşi temă: 

Artistul vizual Pisica Pătrată, intervenţie în spaţiul Institutului Cervantes din Bucureşti: trei picturi murale. Când are loc vernisajul 

Adevărul Live - În Culisele Bucureştiului: Ciubi, „Pisica Pătrată”: La noi sunt foarte puţini artişti care fac „street art” adevărat

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite