Apel important de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: „Rămâneţi în localităţi, nu plecaţi la drum!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea Constanţa transmite populaţiei să nu-şi părăsească localităţile pentru a pleca la drum, din cauza avertizării de cod portocaliu care face extrem de dificilă intervenţia utilajelor de deszăpezire.

„În această noapte vremea se va înrăutăţi, motiv pentru care solicităm cetăţenilor să nu părăsească localităţile. Din cauza vântului foarte puternic, vizibilitatea este zero şi există riscul ca utilajele de deszăpezire să nu poată ajunge la turismele blocate în trafic“, arată reprezentanţii ISU Dobrogea. 

În acest moment, utilajele înaintează foarte greu atât din cauza condiţiilor meteorologice, cât şi din cauza autoturismelor care blochează partea carosabilă. Mai exact, utilajele reuşesc să înainteze cu cca 50 metri la fiecare 10 minute. 

În continuare, cele mai afectate zone sunt nordul şi nord-estul judeţului, cele mai mari probleme fiind semnalate pe DN 22. 

Autorităţile spun că fac „tot posibilul“ pentru deszăpezirea drumurilor şi asigurarea unor artere rutiere practicabile în condiţii de siguranţă. 

Vă mai recomandăm 

Starea drumurilor din sud-estul ţării. Ninge viscolit în Dobrogea şi în judeţele din jur

Codul portocaliu în judeţul Constanţa. Şoseaua spre Tulcea este închisă. Noaptea, 11 maşini cu 45 pasageri au fost blocate în trafic 

Circulaţie pe cod portocaliu. Condiţii obligatorii impuse de Poliţia Rutieră

Viscol nemilos. Maşini blocate pe drumul între Fântânele şi Cogealac, se intervine pentru salvare

Cursurile se suspendă. Şcolile rămân închise luni, 27 ianuarie

Băieţii de la Zdob şi Zdub, mai tari decât codul portocaliu

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite