VIDEO LIVE TEXT Protest în Cluj. Urarea de sărbători a manifestanţilor: „PSD, la mulţi ani cu executare/Dragnea, la mulţi ani cu executare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatari în centrului Clujului  FOTO: Ştefan Lică
Protestatari în centrului Clujului  FOTO: Ştefan Lică

Circa 300 de oameni s-au adunat în faţa sediului PSD Cluj ca să protesteze faţă de modificările privitoare la legile justiţiei votate în Parlamentul României.

UPDATE 22.40 Lumea a început să plece, mai sunt cel mult aproximativ 100 de protestatari

UPDATE 22.22 Protestatarilor ajunşi la Monumentul Memorandiştilor (vis-a-vis de sediul PSD Cluj) le vorbeşte un român din Austria. Acesta a plecat mai demult în Austria şi acum a revenit la studii, la Cluj. Le-a mai zis că îşi doreşte ca România să fie o ţară ca Germania, Austria şi Franţa, cu politicieni care nu fură şi fac autostrăzi.

UPDATE 22.16 Manifestanţii cântă imnul naţional.

UPDATE 22.13 Coloana de manifestanţi, care sunt circa 300, a trecut de pe Bulevardul Eroilor spre Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi se reîntorc la statuia Memorandiştilor, de unde au plecat.

protest cluj foto stefan lica

UPDATE 22.00 Pe pagina de Facebook Corupţia ucide a transmis live o parte din protest. 

Se scandează ”Legi pentru justiţie, nu pentru corpuţie!”, ”Nu vrem să fim o naţie de sclavi!”, ”Justiţie, nu corupţie!”, ”Uniţi, salvăm toată România!”, ”Dacă vă pasă, nu staţi în casă!”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”.

UPDATE 21.53 Manifestanţii au pornit în marş pe Bulevardul Eroilor . Se scandează ”Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta!.

Circa 300 de clujeni protestează în stradă legat de modificarea legilor justiţiei

UPDATE 21.37 Un manifestant a venit cu o pancartă pe care sunt trecute câteva din vorbele rostite de Regele Mihai: ”Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie”.

protest cluj foto stefan lica
protest cluj foto stefan lica

UPDATE 21.29 Protestatarii au o pancartă pe care scrie, în engleză, că nu au de gând să renunţe cu una, cu două.

protest cluj foto stefan lica

UPDATE 21.12 În faţa sediului PSD Cluj se strigă ”Nu vă fie frică, studenţii se ridică!”. Grupului de manifestanţi li s-a alăturat vreo 60 de studenţi.

Momentan, în centrul Clujului sunt circa 200 de manifestanţi.

protest cluj foto stefan lica
protest cluj foto stefan lica
image

Protest în faţa sediului PSD Cluj. Urarea de sărbători a manifestanţilor: „PSD, la mulţi ani cu executare/Dragnea, la mulţi ani cu executare“

UPDATE 20.49 Manifestanţii au început să scandeze ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”Justiţie”, ”PSD, la mulţi ani cu executare/Dragnea la mulţi ani/Cu executare”, ”Să vă fie frică, studenţii strigă”, ”Cine nu sare, nu vrea schimbare!”, ”Nu vrem să fim o naţie de sclavi”.


Circa 20 de clujeni au ieşit în stradă să protesteze faţă de modificările la legile justiţiei. Aceştia se află în faţa sediului PSD Cluj. Ei au adus o pancartă mare, galbenă pe care scrie ”Cluj, toţi în stradă pentru justiţie”. 

image

Protestul este unul silenţios. Nimeni nu scandează nimic.

protest cluj foto stefan lica
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite