VIDEO Emil Boc despre Elena Udrea: „Este un om puternic, sunt convins că îşi va demonstra nevinovăţia“

0
0
Emil Boc la Adevărul Live  FOTO: Adevărul Live
Emil Boc la Adevărul Live  FOTO: Adevărul Live

Fostul premier Emil Boc spune că Elena Udrea este "un om puternic” şi se declară convins că aceasta îşi va demonstra nevinovăţia, el susţinând şi că întâlnirea pe care a avut-o cu aceasta cu două zile înainte de eliberarea lui Gabriel Sandu a avut loc la primărie, fiind una ”de curtoazie”.

 Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, cum comentează arestarea preventivă a Elenei Udrea, Emil Boc a spus că oricine beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

"Deciziile instanţelor nu le comentez. Oricine beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Doamna Udrea este un om puternic şi sunt convins că îşi va demonstra nevinovăţia în faţa autorităţilor statului”, a spus Boc.

Întrebat, în continuare, dacă a avut o întâlnire secretă cu Elena Udrea la Cluj-Napoca cu două zile înainte de eliberarea lui Gabriel Sandu, Boc a spus că întâlnirea nu a fost secretă, ci a avut loc la Primăria Cluj-Napoca, "într-un loc ultrapublic”.

 "A avut loc în jurul orei 14.15 - 14.30, iar doamna Udrea a făcut referire la ea într-un interviu acum vreo zece zile că a fost la Cluj şi s-a întâlnit şi cu mine. În acea zi, m-a sunat din aeroport din Bucureşti că vine la Cluj, având o problemă la compania Farmec şi i-am spus că dacă are timp să treacă pe la Primărie, la o cafea. A ajuns la 14.30, iar la 14.45 a plecat spre Farmec. Nu a avut întâlnirea un caracter secret, iar acum, după două săptămâni, s-a făcut referire la acest element”, a mai spus Emil Boc.

Acesta a adăugat că a fost ”o întâlnire de curtoazie”, în care au discutat despre Farmec, despre piaţa investiţiilor de la Cluj, şi nu despre dosarul Microsoft.

"La vremea aceea nu erau discuţiile care există acum în presă”, a spus Boc.

Deputatul PMP Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, este în arestul Poliţiei Capitalei din 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în dosarul Microsoft. O zi mai târziu, Udrea a fost arestată preventiv, după ce instanţa supremă a emis pe numele ei un mandat pentru 30 de zile. Decizia a fost contestată de avocaţii Elenei Udrea şi va fi judecată tot la instanţa supremă. Elena Udrea este acuzată, în dosarul Microsoft, de trei fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi de spălare de bani.

Mai puteţi citi:

Emil Boc despre dosarul Microsoft, în care e acuzată Elena Udrea: „Nimeni nu a exercitat nicio presiune asupra mea să se încheie acel contract“

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite