VIDEO Cinci obiceiuri importante ale oamenilor de succes. De ce gândirea atipică este importantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiceiul de a citi zilnic, gândirea atipică şi învăţarea de noi lucruri sunt doar câteva dintre acele cutume pe care oamenii de succes le au.

„Care sunt obiceiurile oamenilor de succes pe care ar trebui să le cunoaştem cu toţii“, aşa începe o postare ce însoţeşte un scurt film pe canalul de Youtube al internaţilor de la TopThink.

Cinci dintre aceste obiceiuri sunt următoarele:

1. Trezitul dis-de-dimineaţă - studiile ştiinţifice, citate de TipThink Youtube, arată că productivitatea este mai mare în prima parte a zilei, când corpul are mai multă energie. De aceea, unii oameni de succes obişnuiesc să se trezească la ore precum 5 sau 6.

2. Tratează eşecul ca pe „aur“ - conform unor psihologi, conştientizarea eşecurilor poate avea efecte nebănuite, în bine, asupra creativităţii şi atitudinii; oamenii de succes văd în eşec un fapt normal, parte din drumul lor spre reuşită şi acel ceva din care învaţă şi îi duce acolo unde îşi doresc să ajungă.

3. Ignoră conformismul - oamenii de succes nu gândesc doar atipic, „outside the box“ cum zic americanii, ci şi trăiesc astfel.

4. Lectura zilnică - „cititul şi succesul merg împreună ca laptele cu mierea“, susţin cei de la TopThink Youtube. Multe studii ştiinţifice demonstrează că lectura periodică are efecte benefice asupra corpului şi productivităţii: ţine departe boli precum demenţa, reduce nivelul de stres, duce la un somn odihnitor, îmbunătăţeşte memoria.

5. Meditaţia zilnică - o serie de studii au scos în evidenţă că meditaţia zilnică timp de 20 de minute are efecte pozitive asupra corpului precum: reducerea nivelul de stres, îmbunătăţirea memoriei şi găsirea rapidă de soluţii.

Acestea cinci se regăsesc şi în topurile făcute de publicaţii precum Inc (săptămânal american)sau Forbes.

Pe lângă cele cinci obiceiuri, oamenii de succes fac sport regulat ca să aibă energie, îşi dezvoltă o reţea de cunoştinţe, fac sacrificii conştiente ca să ajungă unde îşi doresc şi, unii, apelează şi la tehnici de scriere creativă ca să-şi îmbunătăţească creativitatea. „Creativitatea joacă un rol al fel de important ca şi motivaţia şi disciplina“, mai precizează cei de la TopThink.

Mai puteţi citi:

VIDEO Cum să mănânci cu cap şi să nu ai tot timpul senzaţia de foame

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite