Versete din Biblie, date ca răspuns de un primar întrebat despre bursele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa arhivă
Sursa arhivă

Reprezentanţii unui ONG care a trimis o serie de solicitări prin care solicitau unor primari acordarea burselor şcolare, conform legii, au fost refuzaţi de edilul unei localităţi clujene. Acesta i-a jignit numindu-i „nebuni” şi le-a răspuns cu versete din Biblie.

Un ONG a a trimis adrese către mai multe primării din ţară,  prin care solicita acordarea burselor şcolare pentru elevii merituoşi din localităţile respective, aşa cum prevede legea educaţiei. 

Deşi cei mai mulţi primari s-au arătat de acord, edilul din Chiuieşti, judeţul Cluj, Mihuţ Gavril a refuzat categoric. 

Reprezentanţii ONG-ului „Şcoli Curate” au publicat răspunsul lui Gavril, care apelează la citate din Biblie şi la jigniri la adresa solicitanţilor, pe care îi consideră „nebuni”.

„Conduita mea se bazează pe frica de Dumnezeu, munca cinstită, adevăr, nu făţărnicia în care aş dori să vă spun dumneavoastră o parte din 3 versete:

“Supuneţi-vă autorităţiilor, aşa porunceşte Dumnezeu, fiind ingăduite de El.”

“Răspunde nebunului după nebunia lui, să nu se creadă prea înţelept”

"Bâta din capul nebunului nu este oprită".

"Dacă doriţi să implementaţi şi să corectaţi prin proiectele dumneavoastră neajunsurile, adresaţi-vă Guvernului României, Ministerelor: Finanţelor, Educaţiei, nu primăriilor cu puteri financiare limitate

Sper că m-aţi înţeles şi vă rog să vă adresaţi instituţiilor pe care vi le-am indicat, deoarece problemele de care trebuie să mă ocup potrivit legii, îmi ocupă timpul şi nu o să mai pot coresponda cu dumneavoastră”, a răspuns edilul.

Replica ONG-ului nu s-a lăsat aşteptată:

„Aşa a înţeles Mihuţ Gavril, primarul comunei Chiuieşti din Cluj, să răspundă solicitării noastre de a acorda burse şcolare pentru elevi, obligaţie prevăzută de Legea educaţiei: ne-a făcut nebuni şi a spus că el nu are bani pentru Educaţie.

Primarul comunei Chiuieşti spune că este prea ocupat şi nu are timp pentru problemele pe care noi i le indicăm: dreptul la burse al elevilor şi investiţia în educaţie.

Să vă fie ruşine, domnule primar! Pentru că vă bateţi joc de elevii comunei şi le ignoraţi drepturile! Primarul Mihuţ Gavril din Chiuieşti (jud. Cluj) este un exemplu veritabil de #asanu în administraţia publică", au scris reprezentanţii ONG-ului.

Primarul Mihuţ Gavril nu a putut fi contactat de „Adevărul” pentru a da detalii despre acest incident.

Vă mai recomandăm şi:

Primarii din Vrancea, supăraţi pe Guvern că au îngheţat salariile bugetarilor. Ei ameninţă cu tribunalul

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, ar putea reveni în PSD printr-o fuziune a partidului său, Bucureşti 2020, cu formaţiunea social-democrată

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite