UPDATE Fata dată dispărută şi unchiul ei care ar fi răpit-o, găsiţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta de 13 ani, care se presupune că a fost răpită duminică, în jurul orei 16.00, de unchiul ei, a fost găsită de poliţişti.

UPDATE 10.00: Potrivit primelor informaţii, Daria a fost găsită în noaptea de 21 spre 22 octombrie, în jurul orei 01.00. Adolescenta a fost găsită în extravilanul localităţii Cristurel, comuna Aşchileu. Se pare că fata ar fi plecat de acasă din cauza unei relaţii tensionate cu familia. „Aceasta era însoţită de bărbatul în preajma căruia a fost văzută ultima dată. Minora nu prezenta urme vizibile de violenţă, iar conform primelor investigaţii aceasta ar fi lipsit de acasă pe fondul unei relaţii tensionate în familie. În cauză a fost informată Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului, iar minora a fost internată la un centru de primire a copilului în regim de urgenţă”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Cluj.

Totodată, conform sursei citate, bărbatul în vârstă de 27 de ani, rudă a minorei, a fost audiat cu privire la cele întâmplate. În cauză se continuă cercetările pentru lămurirea tuturor aspectelor legate de dispariţia minorei, sub coordonarea unităţii de parchet.

UPDATE 01.34. Reprezentanţii Poliţiei Cluj au anunţat că Daria Maria Puică şi unchiul ei au fost găsiţi, în noaptea de luni spre marţi.  „Minora de 13 ani şi bărbatul de 27 au fost găsiţi. În acest moment sunt audiaţi de poliţişti”, se precizează într-un scurt comunicat.

Ştirea iniţială:

Aproape 200 de poliţişti şi jandarmi o caută pe fata de 13 ani răpită ieri de unchiul ei. Părinţii sunt disperaţi şi se gândesc la tot ce ar putea fi mai rău în acest caz.

Daria Maria Puică, o adolescentă din comuna Vultureni, judeţul Cluj, a plecat de acasă duminică, 20 octombrie, în jurul orei 16.00, iar de atunci este de negăsit. Poliţiştii spun că fata a fost răpită şi au demarat o anchetă în acest sens.

Între timp au apărut noi elemente în acest caz. Reprezentanţii Poliţiei spun că fata se afla în maşina unui prieten, în momentul în care ar fi apărut unchiul tinerei, Cosmin Marian Almaş, un bărbat în vârstă de 27 de ani. Acesta s-ar fi repezit asupra fDariei şi ar fi scos-o afară cu forţa, după care ar fi luat-o cu el şi s-ar fi făcut nevăzuţi. 

„Am căutat-o peste tot, ne-am uitat după ea prin împrejurimi, pe dealuri, prin văi, ba şi prin satele din apropiere, dar deocamdată degeaba. A răpit-o unchiul ei, cred că îi place de ea, mă tem că-i psihopat. Se uita ca un psihopat la ea, mă tem de ce poate fi mai rău acum, probabil că a sechestrat-o”, a spus Florin Cegheduş, tatăl vitreg al adolescentei. 

După ce a fost declanşat sistemul „Alertă răpire a unui copil”, aproape 200 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi să o caute pe adolescentă peste tot în zonă. 

„Colegii de la serviciul de investigaţii criminale sprijiniţi de peste 131 de poliţişti şi 51 de jandarmi cu câini de urmă efectuează căutări în zona în care fata a dispărut, respectiv în zona comunei Vultureni”, au spus reprezentanţii Poliţiei Cluj, Există şi informaţii că Almaş ar încerca să-şi scoată nepoata din ţară, dar cei doi au fost deja daţi în consemn la frontieră şi în urmărire internaţională.

„În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii despre persoana dispărută sunt rugaţi să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112”, au mai precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Citeşte şi

O fată de 13 ani ar fi fost răpită de un individ periculos. Cine este principalul suspect

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite