Unde schiem iarna aceasta la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii aşteaptă primele ninsori pentru a merge la schi. FOTO: Adevărul
Clujenii aşteaptă primele ninsori pentru a merge la schi. FOTO: Adevărul

Cele mai căutate pârtii de schi iarna aceasta vor fi cele de la Băişoara, Buscat şi Feleac. Administratorii aşteaptă primele ninsori pentru a deschide sezonul de schi, iar dacă doriţi să petreceţi sărbătorile la munte acum este momentul să vă rezervaţi vacanţa.

Băişoara este situată în zona Muntele Mare, la aproximativ 50 km sud-vest de Cluj-Napoca. Se poate ajunge doar cu maşina pe drumul ce leagă Cluj-Napoca de Băişoara (50 km). Exista doua partii de schi in statiune, insa doar una dintre ele (Partia Mare) este folosita regulat si intensiv. Aceasta are 1.200 de metri şi urcarea se face pe instalaţie de teleschi de o persoană. Pârtia este de dificultate medie, spre deosebire de pârtia de slalom, care are 300 de metri şi este destinată avansaţilor. Statiunea ofera posibilitati vaste si pentru schi de tura, schi fond si parapantă.

Preturile pentru sezonul de ski 2012-2013 sunt:

- o urcare: 5 Lei

- 12 urcari: 50 Lei 

- abonament 1 zi (luni - vineri): 50 Lei

Drumeţii la Băişoara

Există o multitudine de trasee turistice marcate şi nemarcate. Zona este excelentă pentru practicarea ciclismului montan.  Toate drumurile forestiere si traseele de drumetie se preteaza, cu cateva rare exceptii, la parcurgerea cu bicicleta de munte. Prezentăm mai jos câteva din aceste trasee. Traseele au fost documentate de catre membri ai Clubului de Cicloturism "Napoca", Cluj-Napoca:

1A Băişoara – Gheţarul de la Scărişoara

2A Băişoara – Lupşa

3A Băişoara – Rezervaţia Scăriţa Belioara – Ocolilş

5A, 5B Staţiunea Băişoara <-> Satul Băişoara

6A Statiunea Băişoara - Cabana Muntele Filii

image

Pârtia Buscat

Pârtia de schi Buscat 2 este situată la aproximativ 2,5 km de Băişoara şi 54 km de Cluj-Napoca. Are un grad scazut de dificultate şi o lungime de 800 m.  Pârtiile sunt prevăzute cu teleschi. Ele sunt mentinute cu ajutorul unui sistem de producere a zapezii artificiale alcatuit din patru tunuri de zapada.  Turistii care vin la Buscat pot sa aleaga intre diverse modalitati de distractie: ski&snowboard, drumetie, sanius, parapanta, after ski party sau concursuri.  Pentru cei care nu vin cu schiurile lor exista si un serviciu de inchiriere a echipamentelor.  Telescaunul functioneaza de luni pana duminica, intre orele 09:00 si 17:00 oferindu-se reduceri atat pentru copiii de pana in 12 ani, precum si pentru studentii care au StudCard. Au mai fost anuntate oferte speciale la ski pass-uri, unde se pot acumula puncte pentru urcari gratuite cu telescaunul. 

Informatii despre pârtia Buscat :

Lungime: 800 m

Altitudine plecare: 1677 m

Altitudine sosire: 1470 m

Panta: 13,8 %

Diferenta de nivel: 207 m

Latime medie: 25 m

Suprafata: 2 ha

Tarifele pentru sezonul 2012-2013, conform siteului buscat.ro, sunt:

- 1 urcare: 7 Lei pentru adulti, 5 Lei pentru copii

- 10 urcari: 70 Lei pentru adulti, 50 Lei pentru copii

- 20 urcari: 140 Lei pentru adulti, 100 Lei pentru copii

- 30 urcari: 210 Lei pentru adulti, 150 Lei pentru copii

- 40 urcari: 280 Lei pentru adulti, 200 Lei pentru copii

Cazare la Băişoara şi Buscat 

Turiştii care vin la cele două părtii, Băişoara şi Buscat, au o variată ofertă de cazare în staţiuea Băişoara. La Pensiunea Skiland de 3 stele, preţurile între 1 Decembrie 2013 şi 28 Februarie 2014, cât durează sezonul de schi, sunt: 200 de lei pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă. Pensiunea are chiar şi un centru SPA piscina cu hidromasaj, doua minipiscine cu hidro-aeromasaj, sauna finlandeza, sauna uscata cu infrarosu, zona de relaxare.   La pensiunea Andreea Baisoara 4 stele, cazarea pentru o camera dubla simplă costă 140 de lei pe noapte, un apartament - 250 de lei, iar o camera tripla costă 170 de lei pe noapte. 

Partie de schi Feleacu Cluj foto Adevarul

Pârtia Schi Arena din Feleac

Pârtia Feleac 

“Schi Arena”, pârtia de schi de pe Feleac, este situată la 12 Km de Cluj-Napoca pe dealul Feleacului.  Este una din cele mai moderne pâartii de schi din România, fiind prima din Transilvania dotată cu instalaţie de produs zăpada artificială şi cu un sistem avansat de iluminat pe timp de noapte. Pârtia are 765 de metri şi urcarea se face pe teleschi cu dispozitive de tractare mono-post. 

In sezon se organizează cursuri de schi pentru incepatori si avansati. Scoala schi include transportul gratuit pe teleschi, monitorul specializat, ciocolata calda sau ceai. Se desfasoara pe durata a 5 zile de luni pana vineri. Administratorii aşteaptă ninsoarea pentru a da drumul la pârtii. În ceea ce priveşte tarifele, reprezentanţii pârtiei nu au stabilit încă, dar e posibil să rămână cele de anul trecut, pe care le prezentăm mai jos. 

Tarife transport pe cablu

Tarife sezon 2012-2013

- 1 urcare = 4 lei

- 10 urcari= 35 lei

-15 urcari = 50 lei

- All Day = 100 lei.

Orarul teleschiului

Luni: 18:00-22:00

Marti-Joi: 16:00-22:00

Vineri: 14:00-22:00

S-D: 10:00-22:00

Caracteristicile pârtiei:

* tipul instalatiei: monocablu cu mers continuu

* lungimea traseului: 765 m

* diferenta de nivel intre statiile finale: 98m

* inclinarea medie a traseului: 14 Grade

* viteza de transport a teleschiului: 2,5m/s

* capacitate: 412 persoane/h

* sistem de iluminare dotat cu 27 de stalpi cu lampi Philips de 400W

Cazare în Feleac 

La pensiunea Teleschi Feleacu o cameră dublă costă 80 de lei/zi, iar închirierea întrgii cabane cu 7 camere costă 500 de lei pe zi. Aici se poate lua masa la următoarele preţuri: Mic dejun: 15 lei / pers.; Pranz: 20 lei / pers.; Cina: 15 lei / pers.;

Pârtii mai mici la Dângău 

Pârţii de mici dimensiuni se află la Dângău. Cele două pârtii amenajate în satul Dângău Mare, la aproximativ 36 km de Cluj-Napoca, sunt Pârtia Neagră, înclinare 33% (grad de dificultate ridicat), lungime 400 de metri şi Pârtia Gemenii, înclinare 23% grad de dificultate mediu), lungime 750 de metri. Nu există nocturnă, iar tariful la teleschi este 2.5 lei/urcarea. 

Citeşte şi 

Pârtiile de schi din Cluj se deschid la sfârşitul lunii

Detalii tehnice şi tarife de pe toate pârtiile din ţară (partea 1)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite