Top 10 cele mai populare cărţi din 2015. Ce lecturi recomandă librarii pentru a ne relaxa în concediul de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul estival este un moment propice pentru a pune mâna pe o carte. „Adevărul” vă recomandă pentru vara aceasta 10 cărţi dintre cele mai vândute în cea mai vizitată librărie online din România.

Librărie.net, cea mai vizitată librărie online din România, a făcut un top al celor mai bine-vândute cărţi vara aceasta, volume ideale de luat în vacanţă. Top best-seller cuprinde: 

1. Pachet promotional Trilogia Fifty Shades (3 cărţi):

Autor(i): E L James 

Editura: Trei 

Colectia: Fifty Shades of Grey 

Anul aparitiei: 2012 

„Un roman care devine bestsellerul mondial absolut situându-se pe locul I la vânzări potrivit: Amazon.com, New York Times Bestseller, Amazon.co.uk.

Cincizeci de umbre ale lui Grey, primul volum al trilogiei, a beneficiat de articole pe prima pagina în celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal şi un prim tiraj de 750.000 de exemplare. Această prima tipărire s-a dovedit în câteva zile insuficientă, astfel că editorul american s-a văzut "obligat" să retipărească romanul. După doar şase săptămâni de la lansare cartea s-a vândut doar în SUA în 10.000.000 de copii, după cum a anunţat New York Times. Apărută şi în Marea Britanie, cartea urmează să fie tradusă în peste 30 de ţări. Drepturile de ecranizare ale romanului au fost câştigate de Universal Pictures. 
 

Romantic, amuzant şi încărcat de erotism, acest roman te cucereşte, te captivează şi te domină. 

Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găseşte foarte atractiv şi de-a dreptul intimidant. Retrasă şi interiorizată, Ana este şocată să constate că, pentru prima dată în viaţă, este atrasă puternic de cineva.

Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească şi mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de şarmul şi succesul de care se bucură, Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunşi şi ghidat de o excesivă nevoie de a-i controla pe ceilalţi. 
 

Va putea oare Ana să accepte sclavia sentimentală impusă de Christian? Şi dacă da, va mai putea oare iubi ceea ce descoperă?” – astfel este descrisă prima carte a trilogiei pe siteul amintit. 

2. Dragostea in vremea holerei

Autor(i): Gabriel Garcia Marquez 

Editura: Rao Books 

Colectia: Biblioteca Gabriel Garcia Marquez 

Anul aparitiei: 2014 

Nr. pagini: 478 pagini 


Descriere

''După Romeo şi Julieta, aceasta este cea mai frumoasă poveste de dragoste care s-a scris vreodată. (...) O să fac nefericiţi o mulţime de bărbaţi, deoarece iubirea reprezintă totul aici. Acest bărbat a facut, timp de 50 de ani, curte unei femei.'' Scott Steindorff ''...Trăiseră destul împreună ca să-şi dea seama că dragostea era dragoste oricând şi oriunde, dar cu atât mai intensă cu cât se apropia de moarte.'' în tinereţe, Florentino Ariza şi Fermina Daza traiseră o pasionantă poveste de dragoste. Numai că viaţa îţi rezervă uneori surprize... La început, când Florentino află că Fermina se va căsători cu un doctor bogat, simte că viaţa lui s-a sfârşit.

Deşi îşi găseşte echilibrul, bucurându-se de succes în afaceri şi nu numai... (cele 622 de relaţii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina rămâne la fel de puternică. Aşa că, după 50 de ani, 9 luni şi 4 zile de despărţire, Florentino îşi reînnoieşte declaraţia de dragoste în faţa femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, şansa unui nou început? Dragostea în vremea holerei, una dintre cele mai frumoase şi mai tragice poveşti de dragoste din literatura universală, a fost ecranizată în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord, câştigător al Premiului Oscar şi al Globului de Aur”.

3. „Hoţul de carţi”

Autor(i): Markus Zusak 

Editura: Rao Books 

Anul aparitiei: 2011 


Descriere

„Editura RAO are plăcerea să aducă în atenţia publicului român un roman de excepţie: Hoţul de cărţi al scriitorului australian Markus Zusak. Publicată pentru prima dată în 2006, Hoţul de cărţi a primit numeroase premii şi a fost în topul New York Time Bestseller List timp de 230 de săptămâni.

Premii Hoţul de cărţi

2006 Commonwealth Writers Prize for Best Book (South East Asia & South Pacific)

2006 Horn Book Fanfare

2006 Kirkus Reviews Editor Choice Award

2006 School Library Journal Best Book of the Year

2006 Publishers Weekly Best Children Book of the Year

2006 Booklist ChildrenEditors' Choice

2007 Book Sense Book of the Year

2009 Pacific Northwest Young Readers Choice Master List


Este anul 1939, Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar – Kommunist –, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar.

Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. în curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.”

4. „Sub aceeaşi stea”

Titlu original: The Fault in Our Stars 

Autor(i): JOHN GREEN 

Editura: Trei 

Colecţia: Fiction Connection 

Anul apariţiei: 2013 

Descriere

„Fără suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria? Işi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?  Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală". Insă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti. Sub aceeaşi stea este un amestec de melancolie, duioşie, înţelepciune şi umor.”, astfel e descrisă cartea într-o recenzie a The New York Times. 

5. „Dragostea nu moare - Maitreyi (eroina lui Mircea Eliade face destainuiri cutremuratoare)”

Autor(i): Maitreyi Devi 

Editura: Amaltea 

Colecţia: Mileniul Trei 

Anul apariţiei: 2009 


Descriere

„Puţine opere din literatura universală tratează aceleaşi fapte în viziunea a doi scriitori care au fost, în acelaşi timp, protagoniştii lor. Pentru noi, românii, romanul Maitreyi al lui Mircea Eliade a constituit, generaţii de-a rândul, o adevărată încântare. Cu toate acestea, puţini ştiu că prototipul personajului princial al cărţii a trăit cu adevărat, până în 1990, în ţară Vedelor şi a Upanisadelor. Era fiica lui Surendranath Dasgupta, cel mai mare filosof indian, şi se numea Maitreyi Devi.

Tânărul Mircea Eliade avea, când a cunoscut-o, 23 de ani, iar ea 16. Adolescenţă scria versuri, apreciate de Rabindranath Tagore, şi avea să devină o cunoscută poetă indiana. Întâlnirea dintre Maitreyi Devi şi reputatul nostru sanscritolog Sergiu Al.-George la Calcutta, în 1972, a "declanşat" scrierea unei noi cărţi. Tulburătoarea poveste de dragoste din anii '30 a primit astfel o replică magistrala de la însăşi eroina ei, Maitreyi (în carte, Amrita), după 42 de ani.

Romanul-răspuns "Dragostea nu moare", scris mai întâi în bengali, a fost tradus şi publicat în limba engleză în 1976. Ne cufundăm, în timpul lecturii, în peisajul şi în mentalitatea indiană, cu mirifică ei lume a miturilor, ritualurilor şi simbolurilor. Coloana vertebrală a cărţii de faţă este însă relatarea cu autenticitate şi, aş zice, cu geniu a celei mai mari minuni a lumii: înfiriparea sentimentului de dragoste, fericirea iubirii împărtăşite şi destrămarea ei. Mircea şi Amrita (din "Dragostea nu moare"), că şi Allan şi Maitreyi (din "Maitreyi"), pot stă alături de nemuritoarele cupluri Paul şi Virginia, Tristan şi Isolda, Romeo şi Julieta."Dragostea nu moare" (1976), cartea apărută până acum în limbile bengali, engleză, germană şi română, nu are încă notorietatea plantetara a romanului "Maitreyi" (1933). Ea însă înaintează triumfal pe aceeaşi cale regală a consacrării universale.”, se arată pe Litera.net

5. „Viaţa ca o ţeapă”

Titlu original: Why Your Life Sucks 

Autor(i): Alan H. Cohen 

Editura: Nemira 

Colectia: Bonton 

Anul aparitiei: 2013 


Descriere

„Crezi ca nu meriti sa suferi? Te bucuri de viata? Spui „da“ cand ai vrea sa spui „nu“? Ai senzatia ca toti ceilalti sunt mai importanti decat tine? Nu te astepti la nimic bun? Te lasi condus de aparente?  Iti infometezi sufletul? Alan H. Cohen iti dezvaluie zece motive care iti transforma viata in chin si iti arata ce poti face pentru a indrepta lucrurile”.

6. „Fascinaţia (Seria Crossfire vol. 4)”

Autor(i): Sylvia Day 

Editura: Litera 

Colectia: Crossfire 

Anul aparitiei: 2015 

Nr. pagini: 480 pagini 


Descriere

„Patimă... Vrajă... Fascinaţie... O relaţie care atinge noi culmi şi abisuri cu fiecare zi.

"Gideon mă numeşte îngeraşul lui, însă el este cel care reprezintă un miracol pentru viaţa mea. El este războinicul meu minunat şi rănit, atât de hotărât să se lupte cu demonii mei, în vreme ce refuză să şi-i înfrunte pe ai lui. Jurămintele pe care le-am schimbat ar fi trebuit să fie legătura care să ne apropie tot mai mult, dar în schimb au deschis răni vechi, au expus dureri şi incertitudini adânc îngropate şi au atras duşmani aprigi care pândeau din umbră. Am început să simt cum se îndepărtează de mine, şi astfel cea mai mare teamă a mea se transformă în realitate; acum dragostea îmi este pusă la încercare în feluri pe care nu sunt sigură că am suficientă putere să le îndur.

Când credeam că trăim cele mai luminoase momente ale vieţii noastre, întunericul din trecutul lui a început să înconjoare şi să ameninţe tot ceea ce am construit cu atâta efort. Iar acum, în faţa noastră se află o alegere teribil de dificilă: să ne refugiem în siguranţa familiară a vieţilor pe care le avea fiecare înainte sau să luptăm pentru un viitor care brusc a început să pară un vis imposibil şi lipsit de speranţă".
 

Seria CROSSFIRE a fost publicată până în prezent în 40 de ţări, devenind unul dintre cele mai mari succese comerciale din lume. Peste 16 milioane de exemplare vândute la nivel mondial! „Cel de-al patrulea volum atât de mult aşteptat din populara serie Crossfire aduce aproape prea mult dramatism, dar echilibrează balanţa prin dozele generoase de romantism dintre Gideon şi Eva. Day a construit cu măiestrie o lume cu personaje iubite de cititori, iar fanii vor fi deosebit de încântaţi să afle mai multe şi despre Cary, Ireland, Mark, Megumi în acest volum.” (RT Book Reviews)

7. „Cronica de Cotroceni”

Autor(i): Adriana Săftoiu 

Editura: Polirom 

Colectia: Ego-grafii 

Anul aparitiei: 2015 


Descriere

„Numele Adrianei Săftoiu este prezent in constiinta publica si a specialistilor mass-media mai ales datorita profesionalismului prin care s-a remarcat in anii cind a fost consilier prezidential si purtator de cuvint al Presedintelui Romaniei. Insemnarile sale din jurnal, completate cu numeroase amintiri, reconstituie fragmentar acea perioada din viata autoarei, intr-o vreme cind sperantele renascute ale multor romani se aflau pe un trend ascendent. Iluziile insa nu pot dura o vesnicie. Simple gesturi, evenimente sau scurte schimburi de replici vin sa ne sugereze o alta lume, indeobste nevazuta sub toate fatetele ei, una in care regulile par fluide si imposibil de ordonat, iar deciziile depind prea adeseori de afinitati sau aversiuni greu de inteles.
 

Scrisa cu nerv, cu un spirit de revolta bine temperat, si bazindu-se pe iscusinta autoarei de a analiza retrospectiv fapte la care a fost martora nemijlocit, cartea Adrianei Saftoiu se constituie astfel intr-o marturie condusa inteligent despre o epoca si citeva dintre personajele ei aflate la putere sau in preajma acesteia, dar si despre ce se poate intimpla atunci cind convingerile personale ajung sa se afle in opozitie cu ale celor din jur.

„Prima mea zi la capatul a zece ani de colaborare cu Traian Basescu a fost vineri, 30 martie. Dimineata a sunat telefonul. Nu imi era greu sa-mi imaginez cine ar fi putut sa fie. N-am raspuns. In sfirsit, eram libera de contract. Apoi, telefonul a sunat din nou. «Te cauta Presedintele», m-a informat bine cunoscuta voce de la secretariat. «Nu mai lucrez la Cotroceni. Poti sa-i spui ca nu am raspuns la telefon.»” (Adriana Săftoiu)

8. „Singur între două veacuri - volumul I. Cum am ajuns acolo”

Autor(i): Mihai Tatulici 

Editura: House of Guides Publishing Grup 

Colectia: Jurnal de viaţă

Anul aparitiei: 2015 

Nr. pagini: 496 pagini 


Descriere

„Acest prim volum deschide o colecţie de memorii scrise de ziarişti. De ziarişti de presă scrisă şi televiziune care au lucrat şi în comunism, şi în democraţie. Volumul de faţă cuprinde perioada 1966 – 2015 şi prezintă cariera profesională şi viaţa unui om care s-a născut şi a trăit 41 de ani în comunism.
 

Paradoxul acestor însemnări nu constă în faptul că nu descrie comunismul ca un iad şi democraţia ca pe un rai ci, mai degrabă, că anumite moduri româneşti de a fi sunt la fel şi ieri şi azi. Sau, altfel spus, că libertatea în sine nu rezolvă marile probleme ale societăţii româneşti. Libertatea ne-a permis doar să vorbim liber despre ele. De rezolvat, nici gând. Iar adevăratul motiv pentru care încă nu suntem în stare să rezolvăm nimic este descris în paginile acestei cărţi. Şi în volumele care vor urma.”, se arată pe site. 

9. „Psihologia persuasiunii - totul despre influenţare. Amplifică-ţi puterea de convingere şi învaţă să te aperi de manipulare”

Autor(i): Robert B. Cialdini 

Editura: BusinessTech 

Colectia: Sa vinzi mai bine 

Anul aparitiei: 2008 


Descriere

„Psihologia Persuasiunii şi-a căpătat locul de cea mai importantă carte publicată vreodată despre acest subiect datorită valorii practice a informaţiilor oferite. În cuprinsul ei, distinsul psiholog Robert B. Cialdini, doctor în filosofie, explică de ce unii oameni sunt remarcabili de convingători şi cum putem să-i convingem cu propriile noastre arme. Veţi află cele şase secrete psihologice care se află în spatele impulsului nostru puternic de a ne supune, cum pot fi ele folosite de persoane iscusite fără a fi detectate, cum să ne apărăm împotriva lor şi cum să punem la lucru acele secrete în folosul propriu. Această carte indispensabilă îţi garantează două lucruri: niciodată nu te vei mai simţi obligat să spui "da", când de fapt gândeşti că ar fi în interesul tău să spui "nu" şi cu siguranţă vei avea mai multă influenţă decât ai avut vreodată”, conform Librărie.net.

Despre autor
Doctorul în filozofie Robert B. Cialdini susţine cursuri universitare şi post-universitare despre persuasiune şi influenţă socială la University of North Carolina şi Columbia Univeristy. El este în prezent şeful catedrei de psihologie şi membru al Consiliului de Conducere al Arizona State University. 

10.  „Eu te-am facut, eu te omor. Ghidul bunelor maniere pentru părinţi”

Autor(i): Michiela Poenaru 

Editura: Coresi 

Colectia: Cartea de iubire 

Anul aparitiei: 2008 


Descriere

„Lucrarea ia atitudine împotriva tratării abuzive a copiilor de către propriii lor părinţi. Autoarea cere ca toţi părinţii să-şi facă o autoevaluare critică şi să renunţe la obiceiuri şi comportamente care le fac rău atât lor înşişi, cât şi propriilor lor copii. Ideea că este greu să-ţi creşti copiii se preia din generaţie în generaţie ca un adevăr universal valabil. Ea este complet falsă şi ne face să nu mai vedem de ce mare privilegiu ne bucurăm când avem copii de crescut. Autoarea ne face să înţelegem că atitudinea potrivită este tocmai contrară acestei concepţii de viaţă. Convingerea strămoşească potrivit căreia bătaia e ruptă din rai justifică acţiunile agresive ale părinţilor împotriva propriilor copii şi în plus le creează convingerea că autoritatea părintească se manifestă sub forma tiraniei şi abuzului. Părinţii vor de regulă ca fiii şi fiicele lor să ajungă ceea ce ei au visat să devină ei înşişi şi dintr-un motiv sau altul nu au reuşit. Pentru aceasta, le impun copiilor cariere pe care aceştia nu le doresc sau îi obligă la căsătorii nepotrivite. Cartea ne arată cum să evităm aceste capcane şi multe altele şi ne învaţă să devenim mai buni cu copiii noştri.”

Mai puteţi citi:
 

Top 10 cărţi pe care nu trebuie să le ratezi într-o viaţă. Recomandările românului care a iniţiat cea mai inedită campanie pro-lectură din ţară

Viaţa perfectă după corporaţie. O fostă directoare de bancă din Cluj a renunţat la o carieră de milioane pentru fericire

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, provocat de un român: „Dă Cărţile pe faţă!“

Cea mai frumoasă campanie de promovare a lecturii în România: selfie cu cărţi. „Am convins 1.230 de oameni să pună mâna pe o carte într-o zi“

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite