Tabuuri sexuale şi perversiunile în pat la români: bărbaţi care îşi urăsc penisul, parafiliile - practica supremă a excitării. Extrovertiţii, cei mai buni amanţi
0Sexologul clujean Cristian Delcea spune că tulburările sexuale au devenit tabuuri, nu vorbitul despre sex. Prin tulburări sexuale se înţelege sado-masochism, consum excesiv de video chat, dar şi diverse disfuncţii sexuale.
”Sexul, la ora actuală, nu mai e un tabu. Peste tot auzim despre sex, despre cum se face sex, despre ce e nou. Sexul se discută, se vorbeşte, se consumă, despre sex se fac glume. În schimb, tulburările sexuale au devenit tabuuri”, afirmă sexologul Cristian Delcea din Cluj. Potrivit acestuia, şi diversitatea înjurăturilor la bărbaţi şi femei ar arăta un ”conţinut laborios al actului sexual”.
Pudici de mici
Unii românii nu pot pronunţa cuvântul penis, vagin, vulvă, labii şi alte cuvinte ce ţin de organele sexuale. ”Vorbim despre părinţi care le zic copiilor despre barză, păsărică, păsăroi, şi nu spun pe nume organului genital. Deci, de mici, unii copii sunt învăţaţi cu anumite cuvinte şi le e jenă, ruşine să rostească termenii care desemnează organele sexual”, explică sexologul.
Despre ce nu vorbesc românii: despre ce fac în pat, despre mărimea ”jucăriei” şi dacă înşeală
Tulburările sexuale devenite tabuuri sunt, în primul rând, disfuncţiile sexuale legat de erecţie (probleme cu erecţia), de orgasm (femeia nu poate avea orgasm) şi excitaţie şi dorinţă sexuală (lipsa dorinţei sexuale şi a excitaţiei). Sexologul clujean mai aminteşte despre dispareunia la bărbat şi femeie, adică despre durerea pe care o resimt în momentul sexului, vulvodinie (o infecţie a labiilor), tulburare de vaginism (spasm al pereţilor vaginului, e involuntar şi genetic, femei simte durere la un minim de penetrare, indiferent de mărimea penisului).
O altă tulburare sexuală des întâlnită este legată de cum arată organele sexuale, adică bărbatului nu-i place cum arată penisul său, respectiv femeii nu-i place cum arată vaginul pe care-l are.
”Tabu sunt şi parafiliile”, spune sexologul. Parafiliile sunt practici necesare excitării sexuale ale unui individ, neaprobate de normele sociale, perversiuni. Din această categorie fac parte: voyeurismul, exhibiţionismul, sadismul, sado-masochismul.
Mărimea, mereu o problemă
O altă chestiune despre care nu se vorbeşte este dimeniunea penisului, respectiv dimensiunea sânilor. Unii dintre cei care i-au călcat pragul cabinetului lui Cristian Delcea s-au confruntat cu această problemă, se întrebau dacă au penisul prea mic şi partenera nu este satisfăcută sau dacă partenerul nu e mulţumit că ea are sânii prea mici etc.
”La mine vin persoane care-şi tratează disfuncţia erectilă pe care o au cu amanta, partenera neoficială. Cu partenera nu au probleme de erecţie, ci cu amanta au probleme sexuale. Aici este vorba de o anxietate de performanţă, de a nu rata, de complexe de performanţă. Intervine ideea că trebuie să arate foarte bine şi să dea tot ce are mai bun şi să nu rateze”, mai explică sexologul.
Potrivit acestuia, femeile şi bărbaţii care au personalităţi dinamice, sunt extrovertiţi, expansivi, vulcanici sunt cei care au iniţiativă în pat, îşi schimbă partenerii şi sunt comunictaivi în materie de sex, adică le povestesc prietenilor ce fac ei printre cearşafuri. ”Sexul se consumă, se vorbeşte. Tabuul e de la uşa bisericii în interiorul lăcaşului, nu în afară bisericii”, crede sexologul clujean Cristian Delcea.
Mai puteţi citi:
Sexologul Cristian Delcea spune că nu s-a făcut niciun studiu în România legat de cât de dotaţi sunt bărbaţii şi că valoarea medie a penisului de 12,7 centimetri lungime, de care a auzit şi care apare pe mai multe site-uri, nu ar fi corectă.