Profesorul clujean Radu Căpâlneanu, găsit incompatibil de ANI fiindcă exercită mai multe funcţii. „Am aflat din presă de această decizie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul clujean Radu Căpâlneanu FOTO: Adevărul
Profesorul clujean Radu Căpâlneanu FOTO: Adevărul

Profesorul clujean Radu Căpâlneanu a fost găsit incompatibil de ANI deoarece exercită simultan mai multe funcţii: şeful Secţiei de Terapie Intensivă Coronariană şi Cardiologie Intervenţională din cadrul Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Clinica de Cardiologie, dar şi director medical al institutului. Din 22 octombrie 2007, el este şi administrator la două societăţi comerciale.

ANI susţine că Radu Căpâlneanu a încălcat dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „funcţia de director medical, respectiv şef de secţie este incompatibilă cu […] exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]. Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul ANI.

ANI mai susţine că medicul Radu Căpâlneanu a fost informat despre începerea procedurii de evaluare, acuzele ce i se aduc şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Căpâlneanu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Medicul clujean a declarat că va contesta în instanţă decizia ANI.

„În urmă cu aproximativ o lună, eu le-am trimis celor de la ANI punctul meu de vedere, prin intermediul căruia am demontat acuzaţia. Se pare că nu au ţinut cont de el, nici eu nu renunţ la el şi, după ce îmi vor aduce la cunoştinţă decizia, pentru că eu am aflat din presă de această decizie, voi merge în instanţă să o contest", a spus Radu Căpâlneanu, citat de Mediafax.

Radu Căpâlneanu este fostul manager al Institutului Inimii din Cluj, iar în prezent deţine funcţiile de director medical al unităţii spitaliceşti şi şef al Secţiei de Terapie Intensivă în cadrul Institutului.

Mai puteţi citi:

Directorul ADR Nord-Vest, Marcel Boloş, declarat incompatibil de către ANI

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite