Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, cercetat pentru deţinere de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Petran FOTO: Adevărul
Ioan Petran FOTO: Adevărul

Procurorii DIICOT Cluj susţin că anchetează un dosar în care Ioan Petran, consilier judeţean şi preşedinte al PNL Cluj-Napoca, este cercetat pentru „săvârşirea infracţiunii de detinere de droguri de risc (cannabis) în vederea consumului propriu, fără drept“.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj au confirmat, pentru publicaţia gazetadecluj.ro, că au început cercetările într-un dosar pentru consum de droguri de risc, disjuns dintr-un dosar al DNA.

Publicaţia a solicitat explicaţii DIICOT, după ce au existat informaţii potrivit cărora la percheziţia domiciliară care s-a făcut la Ioan Petran, în cazul Horea Uioreanu, au fost găsite droguri şi dacă există vreun dosar care să aibă ca obiect deţinerea sau traficul de droguri pe numele lui Ioan Petran, consilier judeţean şi lider al PNL Cluj-Napoca, sau al soţia acestuia.

Răspunsul DIICOT Cluj: „În cauza se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri de risc (cannabis) în vederea consumului propriu, fără drept, faptă prevăzută de art.4 alin 1 din Legea 143/2000“, potrivit documentul citat de publicaţia clujeană.

În referatul prin care DNA cere arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, este menţionat şi numele preşedintelui PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran. Acesta  a fost surprins de procurori luând un plic de la directorul unei firme. DNA arată că „există indicii că acesta conţinea suma de 20.000 euro anterior pretinsă”, iar banii ar fi fost folosiţi în scop electoral şi pentru cumpărarea unui iPhone 5S Gold.

Mai puteţi citi:

Acuzaţii: preşedintele PNL Cluj-Napoca şi-ar fi luat iPhone din mita pentru Uioreanu

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri