Petrecere maraton cu basarabeni la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de Iniţiativă Basarabeană (GIB), care reuneşte tineri din Republica Moldova, organizează până duminică, la Cluj-Napoca, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Basarabia, care marchează împlinirea a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Sasha Lopez este invitatul special al festivalului.

Potrivit preşedintele GIB, Ana Cojocaru, manifestarea îşi propune "să aducă sub acelaşi catarg viziuni de pe ambele maluri ale Prutului, să întregească spiritul naţional în rândul tinerilor, să promoveze valorile şi ideea de unitate în diversitate".

"Grupul de Iniţiativă Basarabeană (GIB) Cluj, care reuneşte tineri şi studenţi din Republica Moldova, organizează cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Basarabia, care marchează împlinirea a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România, în 27 martie 1918.

Festivalul promovează cultura şi valorile neamului nostru şi îşi propune să aducă sub acelaşi catarg viziuni de pe ambele maluri ale Prutului, să întregească spiritul naţional în rândul tinerilor, să promoveze valorile şi ideea de unitate în diversitate, să continue tradiţia de celebrare a evenimentului în spirit de sărbătoare prin multitudinea activităţilor culturale şi de divertisment", a spus Cojocaru.

Potrivit acesteia, programul cuprinde conferinţe privind democraţia în Republica Moldova după căderea regimului comunist şi situaţia tinerilor de pe ambele maluri ale Prutului, o expoziţie de pictură cu vânzare, un concurs de cultură generală, proiecţii de filme, un campionat de fotbal, o ceremonie de depunere de coroane de flori şi mai multe concerte.

Festivalul Basarabia se desfăşoară din 24 martie, până pe 27 martie. Azi, începând cu ora 12.00, pe stadionul UBB, a debutat Campionatul de fotbal GIB, iar de la ora 13.00, la Sala de Sticlă a Primăriei va avea loc conferinţa pe tema "Tinerii români de pe ambele maluri ale Prutului". Seara se va încheia cu un concert la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS), cu începere de la ora 19.00.

Mâine, de la ora 18.00, la CCS, va avea loc Gala Voluntarului GIB. Festivalul se va încheia cu un concert Sasha Lopez, în Club Ring.

În judeţul Cluj trăiesc peste 2.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite