Noi detalii în cazul româncei dispărute în urmă cu un an dintr-un orăşel spaniol. Probele ADN au adus informaţii esenţiale anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Leonte si Sergio Ruiz pe timpul când relaţia lor funcţiona încă bine.
Dana Leonte si Sergio Ruiz pe timpul când relaţia lor funcţiona încă bine.

Dana Leonte locuia împreună cu iubitul ei, Sergio Ruiz, şi fetiţa lor de 10 luni la Arenas, un orăşel din sudul Spaniei. Românca a fost dată dispărută în urmă cu mai bine de un an, iar principalul suspect este chiar iubitul ei.

Presa spaniolă scrie că acest caz rămâne în continuare deschis, chiar dacă anchetatorii au făcut o serie de progrese.  La Vanguardia citează infromaţiile publicate de un alt cotidian iberic, Sur de Málaga, care a scris că testele ADN efectuate pe nişte oase găsite într-o zonă de munte izolată ar fi confirmat că acestea aparţin tinerei românce. 

Ar fi vorba despre mai multe oase găsite în vecinătatea oraşului Arenas, unde românul locuia alături de Sergio Ruiz. Ulterior, poliţiştii ar fi găsit şi alte oase, ceva mai departe, la câţiva kilometri distanţă. Rezultatele testelor ADN în cazul ultimelor probe sunt încă aşteptate, mai notează sursa citată. 

Sergio Ruiz a fost reţinut de poliţiştii, fiind principalul suspectat de uciderea Danei. Poliţiştii au găsit în septembrie anul trecut un os de femur şi o bâtă de baseball cu care ar fi fost ucisă Românca. Mai mult, în casa celor doi şi în maşina bărbatului au fost găsite urme de sânge, ceea ce i-au făcut pe anchetatori să îl reţină pe bărbat.

În tot acest timp, principalul suspect, Sergio Ruiz, se află la închisoare. Avocaţii bărbatului au cerut ca acesta să fie eliberat, iar magistraţii au stabilit o cauţiune de 25.000 de euro, care a fost apoi redusă la 17.000 de euro. Potrivit presei spaniole, Ruiz nu dispune de această sumă, motiv pentru care avocatul său ar fi revenit cu o nouă solicitare, pentru o reducere suplimentară a cauţiunii până la suma de 6.000 de euro, bani pe care suspectul i-ar putea achita. 

Ancheta e încă în derulare

La Vanguardia aminteşte că un femur uman a fost găsit de câinele unui localnic, anul trecut, în septembrie. Totul ar indica faptul că osul i-ar aparţine tinerei. Ulterior, în zonă au fost găsite alte rămăşiţe care sunt acum confirmate de analiza ADN aparţinând Leonte. 

Cheia anchetei ar fi, mai scriu spaniolii, găsirea craniului fetei. Ar fi o dovadă incontestabilă, mai ales că, după cum susţin anchetatorii, Dana Leonte ar fi fost bătută de Sergio Ruiz cu o bâtă de lemn care a fost găsită în casa sa şi pe care s-a descoperit un fir de păr. Scenariul luat în calcule de procuror este că, după ce a omorât-o în bătaie cu bâta, Sergio Ruiz ar fi decapitat-o. Apoi, pentru a-şi acoperi urmele, Ruiz ar fi îngropat bucăţi din trupul victimei la distanţe de kilometri.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite