Ministrul Apelor la Cluj: „Mai mult de jumătate din angajaţii silvici trebuie să plece din sistem, sunt fie de rea-credinţă, fie incompetenţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucia Varga  FOTO: Adevărul
Lucia Varga  FOTO: Adevărul

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat, vineri, 1 noiembrie, la Cluj, în cadrul unei conferinţe de presă, că mai mult de jumătate dintre angajaţii silvici trebuie să plece din sistem deoarece, spune ministrul, încalcă legea.

Lucia Varga a afirmat că angajaţii silvici care încalcă legea trebuie să plece din sistem.

„Sunt mulţi angajaţi silvici care trebuie să plece din sistem pentru că încalcă legea, dar sunt şi alţii care respectă legea şi îşi văd de treabă. Cei care încalcă legea nu mai au ce căuta în sistem, şi trebuie să ne creăm pârghii legale asftel încât aceştia să plece. Realitatea este că nu pot să plece peste noapte.

De la inspectoratele silvice, mai mult de jumătate din personalul silvic ar trebui să plece.

Este, în acest moment, ori de rea-credinţă, ori incompetent. Dacă este incompetenţă, trebuie să plece oricum, dacă este de rea credinţă vom identifica şi acele cazuri.

Lucrăm la o HG de reorganizare a inspectoratelor silvice, iar în cadrul lor trebuie aduse persoane care cunosc domeniul silvic şi care doresc să pună ordine în sistem”, a declarat ministrul Lucia Varga.

Potrivit sursei citate, angajaţii silvici care apără pădurea trebuie protejaţi.

„Pentru cei cinstiţi şi corecţi, care se luptă pentru apărarea pădurii, mă voi bate şi eu astfel încât să fie şi ei respectaţi şi apăraţi. Pentru cei certaţi cu legea, care sunt în cârdăşie cu hoţii, voi continua lupta şi voi crea toate mecanismele legale pentru a-i scoate afară din sistem”, a mai spus ministrul.

Mai puteţi citi:

Ministrul Pădurilor a dat ordin ca 20 de pădurari şi şefi de ocoale din Cluj să fie daţi afară fiindcă nu au intervenit în cazul furturilor de lemn din judeţ

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri