FOTO Cei mai tineri designeri clujeni şi-au prezentat creaţiile vestimentare la Gala Absolvenţilor UAD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creatii vestimentare de exceptie la gala UAD
Creatii vestimentare de exceptie la gala UAD

Absolvenţii de licenţă şi de master de la Universitatea de Artă şi Design (UAD) Cluj-Napoca , specializarea modă şi design vestimentar, şi-au prezentat sâmbătă seara cele mai spectaculoase creaţii vestimentare în cadrul celei de-a XVIII-a ediţie a Galei UAD Fashion Design.

Gala absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design a devenit un punct de referinţă pentru creatorii de modă şi designeri, aici fiind prezentate lucrările viitorilor artişti. La gala de sâmbătă seara nu mai puţin de 35 de colecţii vestimentare au fost prezentate publicului clujean, majoritatea absolvenţilor fiind totodată laureaţi şi premiaţi în cadrul unor concursuri naţionale şi internaţionale, precum Triumph Inspiration Award, Young Creative Chevrolet, Inspired, Arts of Fashion San Francisco.



Fiecare colecţie a avut o tematică aparte, de la arhitectura contemporană, influenţa stilului elisabetan, elemente geometrice, sculpturile arhitecţilor minimalişti, până la tema dezintegrării materialelor naturale, putrezirea şi mucegaiul fiind surse de inspiraţie. Alte colecţii au recreat atmosfera anilor 1930-1940, ambianţa luxuriantă, în care frunzele tropicale, palmierul sau bananierul devin centrul atenţiei. Simbolistica labirintului, sub cultura, un mix vestimentar anti fashion sau stilul gotic cu elemente de groază au completat creaţiile tinerilor designeri.

Principalul scop al galei este de crea o platformă de promovare, dar şi o conexiune între absolvenţi şi mediul profesionist al modei.


image
Gala absolventilor de fashion design

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE APARIŢII SPECTACULOASE

„Colecţia mea a fost stilul gotic în modă. În ultimii ani tot mai mulţi designeri cunoscuţi, chiar şi Dolce & Gabbana, Versace s-au inspirat din stilul gotic. În acest stil culoarea predominantă este negrul, dar ca să sparg monotonia negrului am folosit papucii aceia coloraţi să dau o pată de culoare. Am avut fuste cu body-uri, rochii lungi. Realizarea colecţiei a durat 2-3 luni. Am avut o rochie lungă, franjurată. Tiparul de fustă lungă l-am făcut la croitoreasă. Am muncit destul de mult, sper să le placă profesorilor. Stilul acesta l-am folosit mai mult pentru licenţă, mie îmi place stilul mai elegant, dar am vrut să văd că pot să fac şi altceva", a declarat Gillian Gheorghiu, o absolventă în vârstă de 26 de ani.

Potrivit absolvenţilor, lucrările lor se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

„Colecţia mea se inspiră din descompunerea figurii geometrice pe plan dreptunghiular, patrulater, asamblarea figurii geometrice. Ideea în sine am pornit de la tema futuristă, am preluat o parte dintre idei de la un designer japonez şi am mers pe tema descompunerii geometrice. Este o colecţie pret a porter, casual, nu e ceva extravagant, se poate purta şi pe stradă, e o colecţie de toamnă-iarnă 2012-2013”, a precizat Cosmin Timoce, autorul colecţiei „Squaring the square”.

„Am vrut să fac efectiv sculptură, am vrut să pot sculpta direct pe manechin, fără să folosesc tipare sau schiţe gândite dinainte, am vrut să fac forme noi, foarte spontan, iar inspiraţia a venit natural. Am folosit foarte mult material. Culorile predominante au fost gri şi negru. Hainele mele se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Designerul meu preferat este Gareth Pugh”, a precizat Marcela Băltărete, autoarea colecţiei Felt.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite