Cea mai mare comună din România, cu peste 30.000 de locuitori, are propriul serviciu de evidenţă a persoanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare comună din România - Floreşti din judeţul Cluj - va avea peste o săptămână propriul Serviciu Public de Evidenţă a Persoanelor. Serviciul va deservi 30.279 de cetăţeni ai comunei Floreşti şi ai satelor aparţinătoare, care nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în Cluj-Napoca pentru obţinerea unui nou act de identitate.

Din 17 octombrie, cea mai mare comună din România - Floreşti, judeţul Cluj, va avea propriul Serviciu Public Local de Evidenţă a Persoanelor, un proiect al autorităţilor locale sprijinit de Consiliul Judeţean Cluj şi de instituţia sa subordonată, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj. Aceasta din urmă are în derulare un amplu program de sprijinire a iniţiativelor în localităţile în care nu funcţionează servicii de evidenţă a persoanelor.

Noul serviciu din Floreşti va fi deschis oficial joi, 13 octombrie, de la ora 12.00, la sediul Primăriei Floreşti. Publicul va putea beneficia de serviciile sale de luni, 17 octombrie. 

”Până la înfiinţarea acestui serviciu public nu exista, la nivelul autorităţii locale, o situaţie clară a numărului, structurii sau mişcării populaţiei pe teritoriul acestei comune din apropierea municipiului Cluj-Napoca, lucru care afecta modalitatea de fundamentare şi implementare a unei politici publice locale”, anunţă reprezentanţii Primăriei Floreşti.

Locuitorii din cea mai mare comună din ţară ce vor să obţină un act de identitate, trebuie să depună, alături de cererea efectivă şi o serie de documente ca: actul de identitate vechi (dacă îl mai deţin), certificatul de naştere şi, după caz, cel de căsătorie, ori hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă, respectiv actul pentru spaţiul locuit. 

Contravaloarea actului de identitate (7 lei cartea de identitate sau 1 leu cartea de identitate provizorie) şi taxa de timbru extrajudiciar (5 lei), după caz, se vor achita la ghişeul serviciului. În situaţia în care solicitanţii nu pot prezenta unul dintre documentele de stare civilă sau nu pot face dovada unei adrese de domiciliu, cererile vor fi soluţionate prin eliberarea unei cărţi de identitate provizorii, cu termen de valabilitate de maximum un an de zile. Fotografiile necesare aplicării pe cărţile de identitate vor fi executate de funcţionarii din cadrul serviciului, mai anunţă reprezentanţii Primăriei Floreşti.

Mai puteţi citi:

FOTO ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De ce au votat oamenii din cea mai mare comună din ţară: „Să nu ne mai fure ţara“

Cel mai mare spital privat de recuperare din România s-a deschis lângă Cluj. Ce dotări are şi cât a fost investiţia

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite