Ce se întâmplă cu Uber după procesul pierdut cu taximetriştii la Cluj. „Decizia este dezamăgitoare, însă aplicaţia poate continua să funcţioneze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uber va continua să funcţioneze la Cluj şi după procesul pierdut. FOTO: Telem
Uber va continua să funcţioneze la Cluj şi după procesul pierdut. FOTO: Telem

Reprezentanţii companiei Uber spun că, prin decizia luată la Curtea de Apel Cluj pe 25 aprilie, s-a dispus doar încetarea activităţilor de suport oferite de Uber Systems România în Cluj, nu şi oprirea serviciului.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au menţinut sentinţa nefavorabilă Uber, printr-o decizie pronunţată joi, 25 aprilie, în procesul intentat companiei de către o asociaţie de taximetrişti din Cluj. Decizia este defintivă. 

Oficialii Uber spun că sentinţa nu echivalează cu încetarea activităţii la Cluj. Conducerea companiei susţine că a fost găsită o soluţie pentru ca Uber să poată să funcţioneze în continuare şi a explicat şi cum. 

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii şi pe şoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicaţia poate continua să funcţioneze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizaţi. Multe ţări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opţiuni de mobilitate cetăţenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au declarat oficialii Uber. 

„Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanţă de urgenţă. Ţări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croaţia, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piaţa pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicaţiile de ridesharing", au mai transmis oficialii Uber.

Citeşte şi:

Uber a pierdut procesul cu taximetriştii din Cluj la Curtea de Apel

Taximetriştii din Cluj au câştigat în prima instanţă procesul intentat companiei Uber. Cum au motivat judecătorii decizia

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite