Au apărut primele corturi în curtea Mănăstirii Nicula. Ultimele pregătiri la cel mai mare centru de pelerinaj din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicula 2012   Foto: Florina Pop
Nicula 2012   Foto: Florina Pop

Cel mai cunoscut loc de pelerinaj din Transilvania, Mănăstirea Nicula, îşi aşteaptă credincioşii. Deja în curtea mănăstirii au apărut primele corturi, spune purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, părintele Bogdan Ivanov. Se vor pregăti si 16.000 de sarmale pentru gustarea de după slujba de joi.

„Am văzut deja câteva corturi în curtea mănăstirii. Au sosit primii credincioşi“, afirmă părintele Bogdan Ivano. Acesta mai spune că anul acesta, ca şi în 2012, se va face pelerinaj pe jos de la Biserica Sf. Nicolae din centrul oraşului Gherla până sus, pe deal, la Mănăstirea Nicula.

Liturghia va începe joi, 15 august, de la ora 9.00 şi va fi oficiată de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ. Alături de el vor fi şi prelaţi din Peninsula Iberică – Episcopul Timotei al Spaniei şi Portugaliei şi Episcopul vicar Ignaţie Mureşanul al Spaniei şi Portugaliei.

Pelerinii care vor veni vor sta fie în corturi, în curtea mănăstiriii, fie la localnici deoarece lăcaşul nu mai are locuri libere, după cum anunţă pe site-ul mănăstirii.

După Liturghia de joi, 15 august, mănăstirea va oferi şi o masă caldă, obişnuitele sarmale.

Imagini de la pelerinajul din 2012, AICI.

Imagini de la pelerinajul de acum 66 de ani, AICI.

Imagini de la pelerinajele din anii trecuţi de la Nicula. foto: Caius Raţiu

Lăcaşul a fost atestat prima dată în 1552.

Citeşte AICI istoricul mănăstirii

Cel mai cunoscut loc de pelerinaj din Transilvania, Mănăstirea Nicula, a împlinit, în 2012, 460 de ani de la prima atestare documentară. Acolo se află icoana făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria.

Mănăstirea Nicula şi-a petrecut primul secol şi jumătate în ipostaza de aşezare monahală modestă, un fel de sihăstrie a câtorva călugări retraşi în pustietatea codrului, păstrând urma discreţiei la fel ca în cazul altor vetre monahale ardelene, potrivit site-ului Mitropoliei Clujului.

Mai puteţi citi:

CFR suplimentează numărul de trenuri spre Gherla cu ocazia Sărbătorii Sfintei Maria de la Mănăstirea Nicula

Marii credincioşi versus marii atei ai României. Ceauşescu conducea „imperiul lui Satana”. Arsenie Papacioc, duhovnic pentru o lume întreagă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite