Aproape 2.000 de locuri pentru viitorii studenţi din extensiile UBB: „Trebuie să fim prezenţi acolo unde ne sunt studenţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea centrală a UBB  FOTO Adevărul
Clădirea centrală a UBB  FOTO Adevărul

Universitatea Babeş-Bolyai anunţă că scoate la concurs pentru anul universitar 2017-2018,  1.946 de locuri pentri cei ce vor să studieze în extensiile Universităţii.

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri în extensiile universitare din oraşele Bistriţa, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Sf. Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Târgu-Mureş, Târgu Secuiesc, Zalău.

Dintre acestea, cele mai multe locuri scoase la concurs sunt la nivel licenţă, unde absolvenţii de liceu vor avea la dispoziţie 1.346 de locuri bugetate şi cu taxă la forma de învăţământ cu frecvenţă, precum şi 365 de locuri la forma de învăţământ la distanţă.
Alte 235 de locuri bugetate şi cu taxă vor fi scoase la concurs la programele de master existente în extensiile Universităţii Babeş-Bolyai.

„Extensiile universitare fac parte integrantă din Universitatea noastră. Nu suntem o universitate locală, suntem un centru de cunoaştere pentru întreaga ţară, astfel că trebuie să fim prezenţi acolo unde ne sunt studenţii. Deschiderea extensiilor a fost bazată pe cerinţa sistemului de învăţământ şi este în deplin acord cu strategia UBB de a oferi educaţie şi cercetare de excelenţă la nivelul întregii ţări. Toate extensiile sunt extrem de importante, la fel de importante precum structura centrală a UBB şi ne dorim ca, pe viitor, să întărim şi să dezvoltăm aceste structuri”, a declarat rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop.

UBB are extensii ale facultăţilor de Geografie, Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Business, Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, respectiv Educaţie Fizică şi Sport.

Tematica de concurs, bibliografia pentru probele scrise, taxa de admitere şi taxe de şcolarizare se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

UBB scoate la concurs peste 28.000 de locuri, la nivel licenţă şi master, în noul an şcolar ce va începe din toamnă. Cifra de şcolarizare este similară cu cele din anii trecuţi.

Mai puteţi citi:

Admitere 2017 la cea mai mare universitate din ţară. De ce o diplomă de la UBB ar fi de preferat altora din România

Tot ce trebuie să ştii despre admiterea la cea mai mare universitate din ţară. Cât contează BAC-ul la Universitatea „Babeş-Bolyai“

Mii de tineri s-au înscris la UBB. Informatica economică, specializarea cea mai căutată de viitorii studenţi din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite