Adrian Papahagi a anunţat pe Facebook că a demisionat din PDL: „Păstrez aceeaşi prietenie lui Emil Boc. Singurul lider legitim este Traian Băsescu“
0Universitarul clujean Adrian Papahagi a anunţat ieri, 5 iunie, pe pagina sa personală de Facebook, că a părăsit rândurile PDL şi s-a înscris în grupul de iniţiativă al Partidului Mişcarea Populară. Acesta susţine că marea problemă a dreptei româneşti este lipsa de lideri.
Adrian Papahagi a candidat, în iarna anului trecut, la alegerile parlamentare pentru prima dată. A candidat în Colegiul I pentru Camera Deputaţilor (zona Mănăştur - Grigorescu). Nu a câştigat.
Este filolog şi eseist român, fiul criticului literar Marian Papahagi. Este lector la catedra de engleză a Facultăţii de Litere, Universitatea „Babeş-Bolyai"din Cluj după ce a obţinut mai multe diplome în străinătate - master în studii medievale la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1999) şi doctorat în studii medievale („summa cum laude") la aceeaşi universitate.
Din 2010 a fost consilier al Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, vicepreşedinte al Fundaţiei Creştin-Democrate şi director adjunct al Institutului de Studii Populare. Papahagi este de ani bun un apropiat de-al PDL, el ţinând mai multe cursuri de comunicare pentru politicienii portocalii.
Universitarul clujean a decis că e timpul să pelce din PDL, fapt pe care l-a făcut public printr-o postare pe Facebook.
Postarea:
„Am transmis astăzi domnului Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, o scrisoare de demisie din partid.
Părăsesc Partidul Democrat Liberal fără resentimente şi păstrez aceeaşi prietenie colegilor alături de care am dus luptele politice ale anului trecut, în special organizaţiei PDL Cluj şi domnului Emil Boc.
Consider că principala problemă a dreptei româneşti nu este lipsa valorilor şi a oamenilor credibili, în toate formaţiunile existente, ci criza de leadership.
Cred, totodată, că singurul lider legitim al dreptei este Traian Băsescu.
Am decis aşadar să mă alătur mişcării civice inspirate de Preşedintele României şi am acceptat să fac parte din grupul de iniţiativă al Partidului Mişcarea Populară“
Cine este Adrian Papahagi
Despre familia sa de origine macedo-română, Adrian Papahagi spunea, mai demult, că a dat ţării savanţi precum lingviştii şi etnologii Pericle Papahagi (1872-1943) şi Tache Papahagi (1892-1977), istoricul Valeriu Papahagi (1906-1983), eseistul Emil-George Papahagi (1907-1970).
Mai puteţi citi:
Cine sunt candidaţii care se luptă pentru Colegiul I Cluj
Cluj: Portret - Adrian Papahagi, filologul fascinat de manuscrise