Val de căldură tropicală. Unde se anunţă cele mai ridicate temperaturi şi când începe să se răcorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră Foto:Adevărul
Temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră Foto:Adevărul

Căldura insuportabilă loveşte România. Valul de caniculă va da bătăi de cap, luni, locuitorilor din regiunile vestice, urmând ca de marţi, 7 iulie, vremea toridă să cuprindă toată ţara. Până la sfârşitul acestei săptămâni, Bărăganul se topeşte la 40 de grade Celsius la umbră.

Meteorologii au emis o informare de caniculă pentru ziua de luni, 6 iulie. “Vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice, unde se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade, iar indicele de temperatură- umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Maxime termice de 35...36 de grade vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse. În zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara. Specialiştii spun că vremea deosebit de caldă îi ajută pe fermieri să culeagă roadele şi să treiere grâul.

Bucuria fermierilor

“E nevoie ca bobul să fie uscat, iar temperaturile ridicate sunt binevenite pentru fermieri. Căldura excesivă se va menţine până vineri, 10 iulie, urmând ca de la această dată, temperaturile să atingă normalul perioadei”, a explicat Elena Cordoneanu, specialist în Meteorologie.

În Bărăgan, temperaturile tropicale sunt obişnuinţă. Vremea deosebit de caldă şi secetoasă din lunile de vară nu mai miră pe nimeni, cum nici iernile foarte reci nu mai iau prin suprindere. Conform meteorologilor, maximele absolute înregistrate până în prezent în Bărăgan au atins la 10 august 1957, 44 de grade Celsius la Valea Argovei şi 41,4 grade Celsius la Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Când se termină vara. Prognoza meteo pe 3 luni: cât de cald va fi în septembrie, unde plouă şi cât ne mai chinuie seceta

Trei zile de vreme capricioasă. Cât de mult se răceşte, unde se anunţă ploi şi ce zone vor fi lovite de vijelii

Început de vară furtunos. Ce vreme vine, cât de cald va fi şi unde se anunţă vijelii

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cât de cald se anunţă în luna iunie şi în ce zone vine arşiţa

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite