Şi consilier, şi director la Primărie. Adriana Brânză a pierdut procesul cu ANI
0Adriana Viorica Brânză, fost consilier local şi actual director al Serviciului Pavaje-Spaţii Verzi din Primăria Călăraşi, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate(ANI). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins recursul formulat de Brânză împotriva deciziei ANI privind starea de incompatibilitate pentru cumul de funcţii. Decizia este irevocabilă.
În mai 2012, ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Adriana Viorica Brânză, consilier local în cadrul Consiliului Local Călăraşi. În urma verificărilor demarate, s-a stabilit că aceasta a deţinut, simultan, două funcţii în cadrul Primăriei Călăraşi, în perioada 19 iunie 2008-13 octombrie 2011. Este vorba despre funcţia de consilier, cât şi cea de director al Serviciului ”Pavaje-Spaţii Verzi” din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi.
Conform ANI, la 19 iunie 2008, a fost validat mandatul lui Brânză de consilier local în cadrul Consiliului Local Călăraşi. Tot ea deţine, începând cu data de 12 martie 2001 şi până în prezent, şi funcţia Director al Serviciului ”Pavaje-Spaţii Verzi” din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi.
Pe 27 mai 2014, ÎCCJ a respins recursul declarat de Brânză împotriva sentintei civile nr. 6287 din 6 noiembrie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti – Sectia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal prin care se constatase încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor.
Decăzută din drepturi 3 ani
“Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 88, alin. 1, lit. c) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, “funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: (...) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”, anunţa ANI într-un comunicat, în mai 2012. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.
Vă recomandăm şi:
Consilier local maramureşean, acuzat de conflict de interese
Deputatul Niculae Mircovici, trimis în judecată pentru conflict de interese